Barevný typ : Julia Roberts

Nedávno jsem dostala dotaz na to, jak vlastně vypadá (nebo by mohla vypadat) žena tmavého, teplého a jasného typu. Když jsem se zamyslela, která celebrita by mohla do tohoto spektra spadat, hned jsem si vzpomněla na Julii Roberts. Je sice pravda, že Julia už dosáhla ve své barevnosti jistě posunu k jemnější paletě a fotek z jejího mládí není na internetu k dispozici dostatečně široká škála, ale přesto si pamatuju, jak jí čistější barvy ve filmech slušely. Myslím, že je to i jeden z (nehereckých) důvodů proč jí tak dobře seděly role žen z nižší třídy. Ve filmech často dostála ( i na tehdejší dobu) ne příliš sofistikované outfity, často umocněné právě křiklavou barvou, ale Julia v nich nikdy nevypadala lacině.

V tlumenějších barvách to už není ono:

A pokud si obleče tlumené barvy, a navíc vlasy obarví na méně výraznou hnědou barvu, ztratí veškerý šmrnc a stává se z ní velmi nenápadná, šedá myška.

Naproti tomu i okolo 40 si mohla Julia dovolit barvy, které by jiné ženy přebily už ve 20 letech. 

Taky ještě pořád věříte nepsanému dogmatu barevné typologie, které říká, že pouze přírodní barva (nebo jí velmi podobná) je tou nejlepší barvou vlasů, kterou můžete nosit? A na základě této poučky se domnívate, že Julia je přírodní zrzka? Tak to vás musím zklamat. Julia dostala do vínku stejnou myší šedˇjako kdekdo z nás : 

Zrz či mahagonová barva Julii prostě seděla víc, než její přírodní vlasy.

A jak to vidím s její barvou vlasů v současnosti? Myslím, že Julia už pravděpodobně cítí, že červenozrzavé tony jsou na ni už tak trochu moc. To je jasné, že k tomu s věkem muselo dojít. Teplý hnědý odstín ale nevypadá v současnosti zle.

Později se začala Julia objevovat i v teplejší blond. Směr to není špatný a mírně teplý odstín taky sedí, ale mám pocit, že odbarvení bylo v jejím případě předčasné. Hrozně špatně se to hodnotí, protože některé profesionálně nasvícené a upravené fotografie nevypadají vlastně nijak špatně. Ale když se podíváte na momentky, výsledek není už tak přesvědčivý. Julii blond v současnosti stále ještě vymývá obličej a dělá ji málo výraznou. Nicméně si myslím, že je super, že Julia na změny barevnosti s věkem reaguje a pracuje s nimi. Je to pořád lepší varianta, než se v 50 letech držet výrazného zrz odstínu, který jí tak moc seděl ve 20.

2 thoughts on “Barevný typ : Julia Roberts

  1. Pěkně, Jaji. Víš co mě se na těhle případových studiích celebrit u tebe líbí to, že si člověk nepočte jen nějaké tvé dojmy, které vlastně nijak v praxi nezužitkuje, ale že na příkladech dáváš praktický návod, jak se svou barevností pracovat-dřív či později se v dané osobnosti barevně pozná každá z nás a tím, že na netu je dostupná spousta fotografií, je možné se poučit. Takže i když chápu, že otypovávat celebrity z fotek je pro dobré typology ztráta času, tak sem tam je to fakt užitečné a má to opravdu i praktickou přidanou hodnotu.

    1. Ahoj Jity,

      a tak to víš, že je to zábavné. Jen u některých to prostě nejde s jistotou říct. Hodně záleží na těch fotografiích, které jsou k dispozici a na tom zda byly nebo nebyly upravované atd.

Leave a Reply