Jak je to s určováním barevného typu na dálku?

Dnes bych vám chtěla napsat trochu více o mém studiu u Imogen.
Loni jsem u Imogen absolvovala 2 kurzy. Jeden se skládal z teorie a druhým byla praktická část, čili zaučení práce v ACS systému. Dlouho jsem zvažovala investici do kurzů australské stylistky. Pro hovořilo to, že se jedná o celosvětovou jedničku. Proti hovořila vzdálenost a samozřejmě finanční zátěž, jelikož letenka + ubytování do Australie či Chicaga (kde byla Imogen na mezinárodním symposiu stylistů), by celkové náklady podstatně navýšily. Nechtěla jsem jít ani tou cestou, že bych absolvovala pouze teoretický kurz, objednala si šátky a zkoušela testovat jak se říká na vlastní pěst (či podle dosavadní u nás známé praxe). Věděla jsem, že Imogen je autorkou tohoto systému a práce s ním může být specifická. Měla jsem pokoru, nechtěla jsem riskovat, že ACS system našroubuji na dosavadní poznatky a ve finále ho vlastně špatně pochopím a v důsledku toho budu špatně testovat. 

K Imogen jsem byla v tomto ohledu upřímná tak, jak jsem upřímná tedˇ k vám. Imogen mi nabídla řešení v podobě online zaučení a to jsem přijala. Měla jsem trochu obavy, ale byla to pro mě schůdná cesta.

Referenci, jak na mě kurz působil můžete najít přímo na stránkách Imogen.

 Pro ty z vás, které nejsou úplně kované v angličtině (a nejen pro ně) se v kostce pokusím shrnout moji zkušenost. Zkušenost to byla veskrze pozitivní. Velmi oceňuji to, že se mi během kurzu dostalo odpovědí na otázky, které zaplnily mezery předchozího systému a dodaly všemu logiku a jasný řád. Už žádné oslí můstky!

Nevýhodou bylo samozřejmě to, že jsme se nemohly vidět úplně osobně. Bylo potřeba pohlídat světlo, nastavení kamer a všechno logisticky kvůli časovému posunu naplánovat. 

V průběhu kurzu jsem si ale začala uvědomovat výhody tohoto zaučení. Nebyla jsem ve skupince 3-4 lidí. Byla jsem sama a Imogen tam byla jen pro mě. Mohla jsem být otevřená a zeptat se na cokoliv. Nejsem zrovna 100% extrovert (i když to tak na blogu možná nepůsobí) a ve skupince lidí (i když malé) mám tendence se upozaďovat a nebýt příliš intenzivní. Zaučení bylo rozloženo do více dnů a tyto dny se opakovaly v týdenním intervalu. Měla jsem tedy možnost otestovat mnohem větší množství lidí (i v mezičase), než bych otestovala během 3denního kurzu na živo. Měla jsem možnost vybírat si rozdílné typy lidí z mého okolí a mít tedy mnohem větší pestrost „studijního materiálu“. Každý z těchto otestovaných lidí mě posunul dál, než jsem na začátku byla, u každého jsem dostala od Imogen zpětnou vazbu, a to mě přišlo super, protože člověk se praxí naučí zkrátka nejvíc. Měla jsem mezi jednotlivými lekcemi týdenní interval na to, abych přemýšlela, čemu ještě úplně nerozumím, abych si připravila dotazy a připravila se na další testování. Pro mou osobnost byl tedy tento způsob zaučení nakonec lepší než 3denní face to face meeting, i když chápu, že toto nastavení může mít každý jinak. 

Pořád je tu ale otázka ohledně přesnosti určení od Imogen tvz. na dálku. Můj osobní názor je, že ona si to (možná v současnosti jako jediná) dovolit může. Má otestováno tisíce a tisíce lidí (at’už na živo či na dálku), má to v oku, ví, jak natočit kameru, ona prostě ví. Co je ale důležité si uvědomit, je to, že já nejsem (ještě) Imogen. Jsem ráda, že mi svoje zkušenosti touto cestou předala a že jsem se měla od čeho odpíchnout. Že moje práce stojí na pevném základu. Určuju dobře, ale určuju na živo. Myslím, si, že je potřeba mít v této práci taky určitou dávku pokory a sebereflexe. Proto vás momentálně podle fotky, nebo on-line formou určovat nebudu. Bylo by to neprofesionální. Mám otestováno slušný počet lidí, ale nejsou to tisíce a tisíce. Mám jistou praxi, ale nejsou to dekády. Před konzultací si sice vždycky fotku vyžádám, ale používám ji velice orientačně. Jen abych věděla, s kým budu mít tu čest :-). Rozhodně dopředu nedělám závěry a neškatulkuju. Pevně věřím tomu, že článek poskytl odpovědi na otázky, které mi poslední dobou kladete a že jsem férově a na rovinu odpověděla na všechny vaše dotazy a spekulace.

 

Leave a Reply