Maisie Williams a tvar obličeje

Když jsem zakládala tento blog, bylo mi jasné, že o Maisie jednou napíšu článek. Nevěděla jsem zda to bude o její barevnosti nebo o jejím stylu. Nakonec bude článek o tom, čím je Maisie naprosto nepřehlédnutelná a nezapomenutelná. A tím je tvar jejího obličeje.

Pokud jste se někdy pokusili Maisie zařadit, pak vás asi nejprve napadne, že její obličej má tvar srdce :

A skutečně, je tam spousta stěžejních bodů. Zužující se čelist, nejširší místo v oblasti spánků, široké čelo a typické srdcovité vykrojení čela. Mimochodem, srdce je naprosto stejný tvar obličeje jako obrácený trojúhelník. Jediné, čím se liší je právě ona špička vlasů uprostřed čela. To je celé. Když ale na Maisie aplikujeme rady typické pro srdcový tvar, začne nám to haprovat.

Pro ženy se srdcovitým tvarem obličeje je bezvadné, když své dominantní čelo vykompenzují ofinou. Proč to na Maisie vůbec nefunguje? Protože do hry vstupuje i jiná významná vlastnost a to je jeho šířka. Rovná ofina obličej opticky zkrátí, a to je věc, kterou Maisie určitě nechce.

Jakou ofinu by tedy měla nosit ? Pokud ofinu, tak jemnou prořezanou patku směrem na bok a nebo vlasy načesané tak, že patku připomínají.

A co další rada typická pro tvar srdce? Vytvořte objem v oblasti lícní kosti a vyrovnejte tím úzký tvar čelisti. Funguje na Masie ? Opět ne, protože vlasy po ramena upravené do objemného účesu její tvář rozšíří, a to je něco, co Maisie nepotřebuje.

Delší vlasy pro Maisie vhodné jsou. Ale lepší službu jí dělají rovné, delší vlasy (alespoň v délce po ramena), které nevytváří objem, ale naopak tvář opticky zužují. Fotka napravo je lepší než fotka nalevo, jelikož neodhaluje skutečný tvar čela.

Znamená to, že se má Maisie vybodnout na rady pro srdcový tvar obličeje a řídit se těmi pro kulatý obličej?

Ne tak docela, jelikož Maisie skutečně má užší čelist a širší čelo. Pokud odstraní objem v oblasti lícních kostí úplně a odhalí čelo, upozorní na srdcovitou disproporci svého obličeje.

Pokud chce Maisie nosit vlasy vyčesané, prodloužit si obličej vlnou, zkrátka ukázat čelo, pak je dobré, když na to jde trochu šalamounsky. Nalevo má Maisie vyčesanou vlnu, ale vlasy jí dále jemně kopírují obličej a nejsou úplně objemné ( jen úplně lehoučké vlny) , takže podle mě taky fajn řešení. Vlna prodlužuje obličej, ale zároveň ho vlasy jemně kopírují a pomáhají maskovat skutečný tvar čela.

Napravo má Maisie klasicky vyčesané vlasy, ale má i spuštěných pár pramínků, které volně kopírují obličej, což je vždycky lepší varianta, než vlasy kompletně stažené dozadu.

Jaký má tedy Maisie tvar obličeje? Krátké srdce, řekla bych, pokud ji chceme někam zařadit. Ale jak je vidět, není dobré úplně tvary obličeje škatulkovat, hodně lidí je ve skutečnosti kombinací dvou různých tvarů, a je potřeba na to brát ohled.
Pokud se vám článek líbil, můžete komentovat pod ním a nebo v mé FB skupině.

Leave a Reply