Něco málo o pokonzultační péči

V dnešním článku bych chtěla zejména těm z vás, které u mě na konzultaci nebyly přiblížit, v čem spočívá pokonzultační péče.

Když jsem začala testovat v ACS byla mi jasná jedna věc. Z konzultace odejde většina klientek nadšená. Naučit se ale pracovat se širokospetrální barevnicí a současně s barevným a tmavostním kontrastem je otázka praxe, kterou 3 hodinová konzultace nemůže 100% pojmout. Proto jsem založila pokonzultační skupinu, která je určena pouze mým klientkám. Můžou se mě tam zeptat na nový nákup, případně jakoukoliv nejasnost či problém, na který v praxi narazí. Nedávno jsem se jich zeptala na zpětnou vazbu, co jim pokonzultační skupina přináší a tady jsou některé jejich odpovědi :

Ta konzultace je obsáhlá a tam, kde mi schopnost udržet pozornost trochu vypadla, to můžu dohnat prostřednictvím skupiny. Taky je tisíc věcí, na které mě napadne se zeptat až tehdy, jakmile je u nákupu konkrétních věcí řeším, na konzultaci to logicky probrat nejde. A jelikož jsem byla člověk barevnou typologií nepolíbený, můžu se zde dozvědět mnohé informace, které se netýkají přímo mého určení typu a mých barev (třeba souvislosti s jinými systémy, charakteristiky jiných typů apod.).”

Pavla

ACS systém je natolik komplexní a získaná barevnice tak široká, jsou v ní i barvy, které tam zdánlivě “nepatří” a je potřeba se s ní naučit pracovat, což nelze úplně pojmout během pár hodin vyhrazených pro samotnou konzultaci, protože je s nimi třeba zacházet jako se šafránem ( a jako šafrán i fungují-jsou kořením 🙂 ). Pro nás, které jsme si nepřišly jen vytvořit smyslupný šatník, ale barevná typologie a barvy a jejich kombinace nás zajímají, je pak skupina užitečná jako zdroj informací a nápadů, protože každá z nás pracuje se svou barevnicí trošku jinak a je obohacující vylézt ze svojí ulity a podívat se, jak to dělají “jinde” a že to funguje.”

Jitka

Janka, veľmi si vážim, že tvoja ochota a snaha pomôcť danej žene sa konzultáciou nezačína ani nekončí. Na konzultácii príjme človek kvantum informácií a aj keby mu všetko bolo v tej chvíli jasné, teória je jedna vec a prax druhá ☺️ Takže prirodzene vyvstane množstvo otáznikov počas toho, ako sa snažíme tie svoje farby zaviesť do šatníka. Preto je to neoceniteľná pomoc a podpora, že sa môžeme na teba obrátiť aj po konzultácii a že tvoja práca nekončí v momente, keď za sebou zabuchneme dvere… Zároveň je tu v skupine veľa ďalších žien, ktoré riešia podobné problémy a vedia sa navzájom podporiť, motivovať alebo skrátka len poskytnúť iný pohľad na vec, čo môže byť tiež veľmi osviežujúce a prínosné.”

Alena

Pokud se po konzultaci rozhodnete pro větší změnu, je potřeba ji udělat v menších krocích a protože je to proces a ne přeměna, je fajn, když jednotlivé dílčí změny můžete zkonzultovat s ostatními. Taky pomůže vidět, jak ostatní na sobě pracují, každý/každá po svém. Skupina tak paradoxně pomůže rozbít uniformitu, která po konzultaci u jednotlivých typů může vzniknout.

Markéta

Jani, já jsem moc ráda za tento prostor, kam se můžu obrátit se svými dotazy. Poradit se o konkrétních barvách, u kterých si nejsem jistá jejich vlastnostmi (teplotou, tlumeností) Na ty “svoje” barvy si teprve zvykám. Můžu se zde inspirovat a podělit o radost z nákupů.

Jarka

Díky všem holkám, co si našly čas na tuto milou zpětnou vazbu!

Kromě toho máme ještě jednu novinku. Od začátku visela ve vzduchu myšlenka na založení swapovací/seconhandové skupiny, kde bychom si mohly vyměňovat, případně za symbolickou cenu prodat oblečení, které se nám už nehodí. A protože naše skupinka pomalu košatí, swapovací skupinu jsem nedávno založila. Swapování, či seconhandové nakupování je v současné době velmi populární a podobných e – shopů je 12 do tuctu. Výhodou té naší je, že můžete předem zhodnotit barevnost a střih nabízeného kusu a zkonzultovat, zda by byl pro vás vhodný. No a první úspěšné výměny už máme.

Od Johanky mi přišly šaty, které pro ni byly příliš světlé :

A k Johance ode mě doputoval tmavě zelený rolák a 2 trička, kterých mi bylo opravdu moc líto, ale byly pro mě moc tmavé.

 

Poslední dvě věci, ve kterých jsem se rozhodla pohnout z místa jsou ty, že jsem si pořídila fotokout, protože si myslím, že je fajn, když konzultant, který radí v oblasti stylu, ukáže i svoje vlastní outfity. Moje fotky nejsou zatím vůbec dokonalé, někde je za mnou stín, který by tam být neměl, jindy je fotka přesvícená ( ale nepostujte ji, když se jinak tak povedla :-D), ale učím se. A budu ráda, když se na můj pokrok občas mrknete. To mě přivádí k poslednímu bodu. Už jsem nemohla nadále ignorovat fakt, že existuje i jistý Instagram a proto od této chvíle můžete fotky mých outfitů vidět i tam .

EDIT : Členství v pokonzultační skupině zdarma, a je to výraz mé dobré vůle. Klientka si členství neplatí v rámci konzultace a nevzniká na něj automatický nárok. Vyhrazuji si právo odebrat ze skupiny klientku, pokud k tomu bude pádný důvod. 

Leave a Reply