Jak vybrat správný odstín žluté?

Možná jste si stejně jako já všimli, že letos na jaře zaplavila obchody žlutá barva. Najdeme v nich žluté topy, svetříky i šaty. Žlutá je velmi veselá, pozitivní a aktivní barva. Pokud uvažujete o zakoupení nového kousku v této barvě, je následující článek právě pro Vás. Je totiž velmi důležité, po jakém odstínu sáhnete. Vysvětlíme si, jak vybírat jednotlivé odstíny žluté v závislosti na vašem barevném typu.

  1. Víte o sobě, že jste teplý a světlý typ. Vaše žlutá vypadá jako barva zralých banánů:

2. Víte o sobě, že jste teplý a tmavý typ. Dívejte se po odstínech, do kterých byla přimíchaná hnědá barva. Vaše žlutá je hořčicová. 

3. Víte o sobě, že jste studený a světlý typ. Vaše žlutá vypadá jako dozrávající citron s přidanou kapkou bílé barvy. 

4. Víte o sobě, že jste studený a tmavý typ. Vaše žlutá vypadá jako uzrálý, intenzivně zbarvený citron. 

5. Je vaše barevnost primárně tlumená? Dívejte se po těch odstínech, do kterých byla přimíchána další barva. V případě žluté je to nejčastěji hnědá, která ale vytvoří teplý odstín.  Dosáhnout studeného a zároveň tlumeného odstínu žluté, je obtížné. Na šatech úplně vlevo pomáhá k dosažení potřebného výsledku šedo-modrý potisk. 

      Na závěr nezapomeňte: Žlutá je barva s teplým základem. Pokud jste teplý typ, můžete klidně sáhnout i po studenějších odstínech žluté (Je ale potřeba dodržet vaši barevnou tmavost a čistotu/jas.) Pokud jste studený typ, pečlivě vybírejte a nikdy se nenechte zlákat k nákupu úžasného kousku v teplém žlutém odstínu. 

Leave a Reply