Jak začlenit černé doplňky do světlých, barevných schémat?

Milé čtenářky a čtenáři, podzim je tu, zima se blíží a to přináší každoroční dilema ohledně výběru barvy kozaček, punčoch, doplňků a celkového ladění outfitů pro chladnější měsíce. Vím, že spousta mých čtenářek je praktického založení, a proto není divu, že dávají přednost černé obuvi. Pokud patříte mezi šťastné ženy některého z tmavých+studených typů, pak jsou pro vás tmavé barvy – černou nevyjímaje – základními kameny vašeho šatníku. Pokud ale patříte stejně jako já mezi světlé barevné typy, může být tvoření barevných schémat někdy tak trochu oříšek. Zrovna tak věřím tomu, že ani teplé barevné typy nechtějí být odkázány pouze na odstíny hnědá barvy a rády svůj šatník doplní dotykem elegantní černé například na punčochách, pásku, či kabelce.

Vždy je v takových případech dobré nenechat černou barvu jako solitéra, ale spojit ji s dalším minoritním prvkem outfitu. Já jsem na příkladu níže zvolila černé, vzorované silonky, v kombinaci s černou kabelkou s drobným, krémovým lemováním. Krémové lemování bylo důvodem, proč jsem si mezi černými kabelkami vybrala právě tuto. Věděla jsem, že bude sloužit jako dobré pojítko s mými leckdy spíše světlými outfity.

Pokud vybíráte pletené šaty, doporučuji zaměřit se na to, aby měly alespoň jeden zajímavý detail a nebyly příliš strohé (basic). V tomto případě mě oslovilo řešení výstřihu.
Motiv osmičky výstřihu šatů se opakuje na proplétání uší kabelky, což přispívá ke sjednocení celku.

Nezapomněla jsem ani na ukázku pro teplé barevné typy. Ty z vás, které mají teplou+tmavou barevnost, mohou nahradit barvu šatů+bot hnědou, tmavě modrou, tmavě zelenou, či vínovou barvou.

Černé lemování kabelky se spojí s černou barvou punčoch, zlaté logo logo+řetízek na kabelce zase doplňují zlaté knoflíky+spona pásku šatů.

Aby nezůstalo jen u mě, vybrala jsem pro vás ukázky z Channel kolekce pro letošní podzim a příští jaro. Channel v ní s černou, jako s barvou doplňků pracuje často. Objevuje se zde propojení černých bot s černou (minoritní) barvou ve vzorech, černé pásky, ponožky i rukavice. Napište mi, zda se vám letošní Channel kolekce líbí a zda vám přijde inspirativní. Nezapomeňte že u návrhářských značek se dá inspirovat právě třeba při vytváření barevných schémat.

Boty s tmavou špičkou jsou velmi trendy, stačí je pak doplnit tmavým páskem….
Inspirace pro tmavé a studené typy.
Pokud tvoří černá barva ve vzoru minoritní část – do cca 20%, mohou ji v klidu zvolit i světlejší typy žen, aniž by je přebila, či měla negativní dopad na tvář.

Taky máte z posledních let zafixováno pravidlo, že černé boty jsou ke světlejšímu outfitu příliš tvrdé? Channel si to v letošní podzimní kolekci evidentně nemyslí. Názory na to, co vypadá dobře a čemu se vyhnout, se mnohdy mění s tím, kam se posunují modní trendy a co si na nás návrháři “vymyslí”.

Leave a Reply