Jak na vícebarevné kombinace: růžová s fialovou

Znáte svůj barevný typ, nebo plus minus tušíte, jaké barvy vám sluší. I přesto se někdy ve svém oblečení necítíte na 100%. Důvodů může být samozřejmě více, nicméně chybné vytváření barevných kombinací je častým kamenem úrazu. Možná máte též zkušenost s tím, že když nakombinujete 2 libovolné barvy z vaší palety, nemusí to vůbec fungovat. Příliš barevné kombinace totiž mohou snadno vyvolat dojem pověstného papouška. V dnešním článku Vám ukážu jeden zcela jednoduchý způsob, se kterým neuděláte chybu.

Pokud chcete nosit více než jednu barvu, ale současně působit spíše decentně a sofistikovaně, pracujte s barevným kolem. Barvy, které v něm sedí hned vedle sebe se nebudou prát o pozornost. Tomuto kombinování barev se říká analogie. V dnešním článku jsem si jako příklad zvolila růžovou a fialovou, ale tuto strategii můžete zopakovat libovolně v rámci barevného kola.

Na tomto barevném kole můžete vidět jak teplé, tak studené odstíny růžové+fialové. Tyto barvy mohou nosit všechny barevné typy – jen je důležité zvolit vhodný odstín

Při kombinování růžové a fialové nezapomeňte na následující dvě věci.

Za prvé je potřeba vybírat pro vás vhodné odstíny. Jinak vypadají odstíny růžové/fialové, které rozzáří tvář s teplého barevného typu a jinak ty pro studené barevné typy.

Ukázka ouftitů vhodných pro teplé barevné typy
Vlevo fialový kabát v odstínu, který sluší jak teplým, tak studeným barevným typům, vpravo outfit vhodný pro studené barevné typy.

Za druhé je potřeba zohlednit jeden velmi důležitý dílek skládačky – a tím je vaše osobnost. Pokud se vám výše postované outfity líbí pouze na promo fotkách, ale máte ozkoušeno, že se v podobných stylizacích necítíte dobře, můžete použít jednu z barev pouze jako doplněk, případně barvu “utlumit” v rámci umírněnějšího vzoru.

Tip: Přidejte výraznou rtěnku a vícebarevné kombinace vám hned lépe sednou

Nezapomněla jsem ani na inspiraci vytvořenou ze současné nabídky e-shopů. Záměrně jsem tvořila spíše decentní outfity, než- li divoký barevný koktejl. Začněme studenými typy. Ukázky jsou řazeny od tmavých studených typů, až po ty nejsvětlejší.

Ani na teplé barevné typy jsem nezapomněla.

Leave a Reply