Barevný typ, Emilia Clarke

Je to neuvěřitelné, ale Hra o trůny skončila. Tento článek píšu jako vzpomínku na skvělý herecký výkon Emiliy Clarke v roli Matky draků, Daenerys za bouře zrozené. A taky proto, že Emilia je naprosto odlišný barevný typ než stříbrnovlasá targarienská královna. Když jsem Emiliu v roli Daenerys poprvé uviděla, trvalo mi pár dílů, než jsem si na ni zvykla. 

Příliš světlá a studená barva vlasů

Kdybych měla říct, jaká je barevnost postavy Daenerys Targarien bude to jednoduché. Daenerys je studená, světlá a jasná. Musím uznat, že stylizace, kostýmy a účes nemají chybu. Jen mi do nich nikdy nezapadal obličej Emiliy. Dokonce ani v případě, že oblečení a doplňky byly také studené a světlé, takže všechno mělo ladit – teoreticky. Nemohla jsem se zbavit dojmu, že Emilia vypadá nevýrazně, bledě a nezdravě. Pokud jsou oblečení a doplňky v tmavých barvách, působí na mě Emilia ještě hůř, protože to ji navíc dělá starší a unavenou.

Příliš světlá/studená barva vlasů a příliš tmavé oblečení

Nedalo mi to a našla jsem si, jak vypadá Emilia v civilu. S teplou hnědou barvou vlasů se mi Emilia líbí mnohem víc. Do tváře se vrátil život, oči mají jiskru a jsou mnohem výraznější. 

Teplá hnědá barva vlasů = dobrý odstín pro Emiliu

   Pokud ale Emilia zvolí příliš tmavou a studenou barvu vlasů a obleče se do tmavých, studených barev, začne vypadat tvrdě a dělá ji to starší. 

Příliš tmavé a studené barvy dělají Emiliu starší a tvrdou

Emilia se mi nejvíc líbí v teplých, sytých a jasnějších barvách. Řadím ji mezi teplé, tmavé a jasné typy. Červené šaty vlevo jsou malinko křiklavější, než by bylo potřeba, ale jinak se mi Emilia na následujících fotografiích velmi líbí a doslova na nich září. Tento efekt se dostaví, pokud se oblečete a nalíčíte v souladu s vašim barevným typem.

Emilia v souladu se svým barevným typem

Pokud Emilia zvolí tlumené, i když teplé barvy, začne vypadat nevýrazně, trochu jako šedá myška.

Příliš tlumené barvy

Nakonec přikládám ještě 3 fotografie „z civilu“, kde má Emilia studenou blond. Přesně tento efekt se stane každé ženě teplého, tmavého typu, která si vlasy zesvětlí a barvu ochladí. I když studená blond (stejně jako barevný typ Emiliy) je jasná, nestačí to. U barvy na vlasy musí sedět všechny 3 barevné vlastnosti. Pokud dvě z nich porušíte, vždy to bude mít negativní dopad na váš obličej, bez ohledu na to, jaké oblečení, líčení a doplňky zvolíte.

Souhlasíte s tím, že ke studené blond by se Emilia už neměla vracet ?

Leave a Reply