Ženský styl

Dnešní článek bude prvním, který zahájí serii 7 článků na téma jednotlivých stylových osobností tak, jak je dělí Imogen. Každá žena má v sobě individuální mix složený z těchto 7 ingrediencí, namíchaný v různém poměru. Proto je tak důležité podobný přehled mít.

Ženský styl.

Čím se vyznačuje?

Oblé linie, drapérie, volány, měkké výstřihy (např. voda) , florální nebo jiné “měkké” motivy vzorů (např. motýli), případně drobný puntík, světlé barvy, (typicky pastely), ale také jejich jemnější tlumené pudrové verze. Z materiálů typicky hedvábí, satén a samet.

Jaké vyvolává tento styl pocity ?

Jemný, ženský, pečující, upravený, hezký a příjemný na pohled. Tento styl vyzařuje ženskost. Může být až romantizující, ale není to nezbytně nutné.

Jaká modní značka tvoří na vlně tohoto stylu ? 

Následující tip, není myšlen jako reklama a nehodnotím kvalitu značky. Je myšlen pouze jako tip pro rozšíření vizuálního vnímání ženského stylu.

Samozřejmě, že kousky v tomto stylu nalezneme napříč všemi značkami, ale chtěla bych přidat ještě tip na dánskou modní značku Rosemunde, která vyrábí velmi ženské halenky, topy a kardigany.

Leave a Reply