Kreativní styl

Tento článek věnuji kreativnímu stylu.

Čím se vyznačuje?

Velké množství barev, namixovaných napříč paletami, originalita, zajímavá a unikátní střihová řešení a stylové kombinace, asymetrie. Může obsahovat vintage či bohemské prvky. Často se mu také říká umělecký styl, nicméně není nutné chápat ho takto omezeně. Pokud si např. svoje kousky rády dozdobíte originální výšivkou, pak vězte, že v sobě dost možná krapet kreativní osobnosti máte :-).

Kreativní styl se nepojí s výraznými barvami, velkým tmavostním kontrastem, s výraznými šperky velkých rozměrů, ani s velkými barevnými plochami. Nicméně spojovat ho s těmito prvky je velmi častou začátečnickou chybou při rozlišování jednotlivých stylů, nespadněte tedy do této pasti :-).

Jaké pocity tento styl vyvolává?

Tento styl působí originálně, nekonvenčně a někdy i hravě.

Jaká modní značka tvoří na vlně tohoto stylu ?

Následující tip, není myšlen jako reklama a nehodnotím kvalitu značky. Je myšlen pouze jako tip pro rozšíření vizuálního vnímání kreativního stylu. Mně osobně napadá například Desiguel .

2 thoughts on “Kreativní styl

  1. Zajímavý článek, díky kterému jsem zjistila, že v sobě kupodivu “krapet kreativní osobnosti” asi mám :-). Jen se to snažím nepřehánět a například k punčocháčům se střibrnou kachničkou neberu sukni s výšivkou rajky :-).

    1. Ahoj Magdi,
      ano, osobnost je zkrátka takový koktejl, namíchaný z více ingrediencí. A je opravdu zajímavé tyto puzzle skládat dohromady. Člověk se toho o sobě dost dozví 🙂

Leave a Reply