Dlouhé sukně a šaty

Pokud jste stejně jako já malého vzrůstu, možná jste od mala taky tu a tam slýchávaly, že dlouhé sukně a šaty malým ženám nesluší a jsou určeny jen pro štíhlé a vysoké. Je to jedno z těch rčeních, které se člověku snadno dostane po kůži.

Já jsem ale s dlouhými šaty měla zajímavou zkušenost už v 16 letech, kdy jsem hrála ochotnické divadlo a jedna moje spolužačka mi půjčila dlouhé šaty, které se na mou roli hodily. Tehdy jsem pochopila, že to celé není ani tak o délce, ale o vhodném střihu. Pro mě je to rozhodně do pasu přiléhavé a o pasu mírně se rozšiřující A střih. A pokud byste stále měly nějaké pochybnosti, mrkněte na Emilii Clarke v roli Daenerys. Myslím, že ta toto dilema definitivně rozčísla.

Modely, po kterých sahám já vypadají vždy žensky, se stopou elegance. Bíle šaty s vázačkou za krk jsou moje srdcovka. I když já vím, klidně bych se v nich mohla vdávat :-). Ale při troše odvahy se dají vynést třeba i na letní večeři.

Následující modré šaty s proužkem působí ve skutečnosti uvolněným dojmem, zejména díky lehké a vzdušné látce. Ve vedrech, jak se říká značka ideál. Jedinou nevýhodou je látka, která se mačká snad i pouhým pohledem, což opět prokázala během tohoto focení. Chvilku jsem uvažovala, zda to celé přefotím, ale pak jsem si řekla, že vše nemusí být vždy úplně dokonalé :-). Někdy se vám udělá oko na punčoše a nemáte náhradní, jindy vám sedne dítě na klín vyžehlená sukně už nevypadá úplně vyžehleně, jak se říka : c’est la vie.

Teal sukně patří též mezi moje oblíbené, i když vybrat k ní vhodný horní díl není úplně snadné. Chce to něco trochu zajímavého, aby nebyla nuda, ale zase ne tolik, aby se top pral se sukní o pozornost a aby seděl i stylově.

Také někdy nosíte dlouhé šaty a sukně? Pokud ano, rády je v naší FB skupině uvidíme.

PS : Není nad blažený pocit, když vám manžel nahlédne přes rameno a konstatuje : ” Na těch fotkách vypadáš dobře, řekl bych i líp, než ve skutečnosti”.
Každopádně i já trávím většinu času ( práce z domu + malé děti) v jeansech. Vůbec nic proti nim nemám, jdou s nimi vymyslet zajímavé kombinace i třeba s dotykem ženskosti. Ale když vidím tyto fotky a nebo když se rozhodnu vyjít někam trochu jinak, vzpomenu si ten super pocit, člověk se zkrátka v hezkých šatech cítí úplně jinak. Pokud taky podobný skvost máte a zároveň máte pocit, že není příležitost kdy je vynosit, tak si občas prostě najděte. I v tom nejobyčejnějším životě se najdou situace, kdy není potřeba sahat po riflích a křiváku :-).

2 thoughts on “Dlouhé sukně a šaty

  1. Díky, zajímavý článek – jako menší, hubená a rovná nosím spíš kratší sukně a šaty, ale teď jsem získala naději, že ani dlouhé nemusí být špatné :-).

    1. Dobrý den Magdi,
      díky za komentář. Já si myslím, že nemusí. Sama mám 161 cm…..problematičtější je třeba délka do půlky lýtek.
      Ty úplně dlouhé si myslím, že jsou v pohodě a je to zajímavé zpestření.

Leave a Reply