Capsule wardrobe díl 2: Jak zapojit svrchní díly?

V dnešním článku budeme pokračovat v tématu, které vás velmi zaujalo: capsule wardrobe.
Hero piece si půjčíme z lednového článku, a bude se jednat o tyto dlouhé šaty s květinovým vzorem. Už v lednovém článku jsem je kombinovala s modrým rolákem. v tom dnešním k nim přidám bílou košili (věc, kterou má doma skoro každý), zelený kašmírový svetr (nadčasový kus) , jednoduchou pouzdrovou sukni, křivák a jeansovou bundu. Výše jmenované věci jsou nadčasové a oblíbené záležitosti, které buď doma máte, a nebo se vyplatí do nich investovat. Navíc jsou času odolné.

Uz v lednovém článku jsme si vysvětlovali, že počet nošení určitého typu oblečení můžeme zvýšit tím, že ho zapojíme celoročně. Modrý rolák podvlečený pod šaty jste už viděli. Stejným způsobem můžeme podvléknout i bílou košili. Silnější svetr můžete naopak obléci na šaty a mírně podkasat.

Na jaře můžete přidat kožený křivák nebo jeansovu bundičku, a opět to bude fungovat:

Výše jmenované horní díly budou fungovat i s jakoukoliv jednoduchou sukní pouzdrového/rovného střihu. Já jsem pro dnešní capsuli vybrala sukni, kterou mám v šatníku už dlouho. Za zajímavý detail považuju barevný pas, který působí lehce sportovním dojmem, a celkový outfit s pouzdrovou sukně posouvá do ležérnější roviny. Pokud máte ryze jednoduchou sukni, můžete si pomoct doplňkem a přidat zajímavý pásek.

Daná sestava horních dílů bude fungovat s jakýmkoliv jednoduchým, ale i specifičtějším spodním dílem, který zapadne do dané barevné palety:


Závěr:

1) Tato capsule je záměrně založena na starších kusech nadčasového charakteru. Principy v ní použíté vám pomohou při sestavování vlastních capsule wardrobe.

2) Každá capsule wardrobe by měla obsahovat alespoň jeden hero piece. Nebojte se ho koupit/zapojit.

3) Ujasněte si, do čeho chcete investovat větší mírou: Do oblečení? Do doplňků? Do bot? Do kabelek? Pokud vás například nebaví vlastnit vícero kabelek a 20 párů bot, pak pro vás budou mít hero piece oblečení větší význam, než pro někoho, kdo investuje například do kabelek…

Leave a Reply