Vzpomínka na léto: nosíte kraťasy?

Dnešní článek – nebo spíše krátký post – přichází později, než jsem zamýšlela. Téma kraťasů jsem pro vás měla přichystané už dlouho, ale vzhledem k dovoleným jsem se nedostala k jeho publikaci. A teď – jak se v posledních dnech zdá – se počasí umoudřilo a můžeme kraťasy naposledy letos vytáhnou, a nebo na ně alespoň zavzpomínat.


Nosíte kraťasy? A pokud ano, sledujete trendy, nebo jste věrni jednomu ověřenému střihu?

Výběr kraťasů je pro mnohé ženy náročná disciplína. Zejména pokud máte trochu křivky a odhalování nohou není zrovna vaše hobby, pak mně asi dáte za pravdu. Některé ženy se dokonce kraťasům cíleně vyhýbají, nicméně v opravdu horkém dni jsou příjemnější než dlouhé kalhoty a pro sportovnější aktivity jsou stylově nenahraditelné. Jaké rady se vyplatí při výběru kraťasů dodržovat, pokud nechcete zbytečně upozorňovat na nedostatky?

  1. Vyhněte se titěrným střihům a mini verzím, kraťasy by neměly končit v nejširším místě vašeho stehna.
  2. Zohledněte barevnost, volte pro vás vhodný neutrál.
  3. Smiřte se s tím, že kraťasy – podobně jako plavky – nezamaskují úplně všechno, protože většinou končí nad koleny.
  4. Nebojte se v rámci možností sledovat trendy. Pokud budou trendy minikraťásky z bodu č. 1 a vy víte, že nohy nejsou vaše devíza, pak samozřejmě nemusíte daný trend kopírovat. V současnosti jsou ale populární kraťasy připomínající kalhotovou sukni a tam už je výběr větší, mohou končit i mírně nad koleny…
  5. Dejte pozor na výběr obuvi. Tady platí: nekombinujte problematické s problematickým. Pokud cítíte, že v kraťasích potřebujete nohy opticky spíše prodloužit a zeštíhlit, nežli zkrátit a rozšířit, nesahejte pro oblíbené tenisky. Když je teplo, zvolte nějaké hezké vykrojenější sandálky, případně boty na menším klínku.

Leave a Reply