Trendy pro rok 2022

V dnešním článku se podíváme na nejvýraznější trendy, které se objevily na přehlídkových molech a dá se předpokládat, že je uvidíme v obchodech/e-shopech. Podklady pro tento článek jsem čerpala z Vogue Runway a najdete v nich průřez všemi zvučnými jmény. Pokud máte volnou chvilku a móda vás baví, neváhejte a jednotlivé přehlídky si projděte, je to letos hezká podívaná. U mě to letos vyhrál Prabal Gurung a Tori Burch, kdo se líbí vám?

Co bych tedy pro následující rok vypíchla ?

  1. Barvy : Ostré, aktivní, jasné – růžová vede + color blocking. Slyšela jsem, že se jedná o postpandemickou reakci, kdy si chceme do našich šatníků pustit trochu veselí a života. Podle mě je to trend, který má velkou šanci se hromadněji uchytit. Pokud barvy do svého šatníku pustíte, určitě neprohloupíte. Dejte si ale pozor na čistotu barvy (aby na vás nekřičela) a na barevné kombinace (abyste nepůsobili dojmem papouška). Zaznamenala jsem názory, které v reakci na barvy posílají sofistikované, celkově neutrální outfity k ledu, jako nemoderní. Sama jsem zvědavá, jak to u nás v Česku dopadne. Myslím si, že tak horké to zase nebude, takže šedé šaty nevyhazujte :-). Pravdou ale je, že neutrály přestávají kralovat. Jako typoložka říkám : Běžte to toho a pořiďte si nadčasový kousek ve vaší ideální barvě. (Pokud máte tlumenější barevnost, mrkněte pro inspiraci třeba na Tory Burch)

2) Široké nohavice. Objevuje se i velmi lichotivý bootcut střih. Slimky dejte konečně na půdu a nebo je noste občas doma :-). Vytvořit moderně vypadající outfit se slimkami není nemožné, ale je to čím dál tím těžší a širší nohavice s námi podle mě delší dobu zůstanou.

3) Kostka : Tady není co dodat. Pokud se vám líbí, běžte do toho. Opět se jedná o naprosto snadno zařaditelný trend.

4) Elegantní prvky. Objevují se jak klasické, nadčasové prvky, tak i tvz. preppy style (košile, vázanky, svetry, vesty, kostka…google vám ukáže spoustu možností)

5) Minisukně : Pokud na ně máte postavu a náladu, proč ne? Kombinovat můžete i s crazy vzorovanými punčochami (mrkněte na Versace) . Vyhnula bych se mikrosukním (viz model vlevo)

6) Plisované sukně : Toto je výborný trend, protože plisovanou sukni už možná doma máte a bude pro vás jednoduché ji zase vyvětrat. Ta se navíc pojí s midi a maxi délkou, takže je to skvělá možnost, pokud nefandíte mini.

7) Lesk : Tady pozor, pokud nejste zrovna party girl, zacházejte s leskem opatrně a třeba jen na detailu případně volte pololesk. Investice do lesklých party minišatů by se nemusela vyplatit.

8) Nízké pasy – bokovky. Prosakovalo to už loni a letos je to definitivně vidět u všech značek. Lehce snížený pas slouží těm, kdo jsou disproporční – krátcí – v oblasti trupu. Nemyslím si ale, že by bylo kýžené, abychom opět pozorovali záda a zadnice lezoucí z kalhot. Vysoké pasy jsou k vidění stejně, jako ty snížené a pokud chcete nižší pas zkusit, vyhněte se tomuhle :

Zkuste raději mírně snížený pas. Některé značky rozlišují high rise, medium rise a low rise. Rozhodující je pupík. Nešla více, než cca 1 cm pod něj.

9) Pletené komplety = dozvuk loňského roku

10) Třásně : nepříliš praktický trend. Pokud se vám líbí, volila bych spíše umírněnou podobu, abyste se do třásní nezamotali 🙂

11) Pásky : Toto je opět něco, co známe už z minulého roku. Pokud máte definovaný pas, směle do toho. Kombinace se sukněmi v midi a maxi délce jsou velmi ženské.

12) Nabírané rukávy. Pokud máte od loňska, noste dál.

Tyto prvky se letos objevují i v předimenzované podobě. Asi nemusím dodávat, která z možností mně přijde do běžného života praktičtější a lépe zařaditelná.

Leave a Reply