Kabáty a doplňky: Jak zvolit vhodnou barvu a kontrast?

Dnešní článek využiji hned ke dvěma účelům. Zaprvé bych vám chtěla popřát příjemné vánoční svátky a přidávám pár vánočně laděných fotografií.

Za druhé bych v tomto článku ráda opět otevřela nevyčerpatelné téma barevných kontrastů. Dnes nám jako příklad poslouží světlý kabát. Světlý kabát je sice investice, která se může zdát nepraktická, na druhou stranu tuto jeho negativní stránku vyváží sofistikovaný dojem a fakt, že si ho ve správném odstínu může dovolit každá žena. Pro světlé typy je krémová barva jako dělaná, ale ani tmavé typy se jí nemusí bát. Zejména pokud přidají vhodné, tmavé doplňky, a tím vytvoří kýžený kontrast.

Tmavé + studené typy žen přidají černé doplňky, výraznou šálu a mají vyhráno.

Pro tmavé + teplé typy není černá ideální volbou, i když v mladém věku se do zimních typů mohou přesvědčivě stylizovat. Jenna Ortega (na kolážích výše) je toho živým důkazem. Tmavě hnědá nicméně zůstává pro podzimní typy královnou mezi neutrály. A aby to nebyla nuda, je možné pracovat s ní originálním a tvořivým způsobem.

Světlé + teplé typy mohou využít nenucenou eleganci koňakové barvy, které je právě pro ně jako stvořená. Osobně miluji barevnou kombinaci koňakové a tyrkysové barvy.

Celkově světlý styling je samozřejmě také možný a automaticky se nabízí. Osobně mám ale raději, když celek oživí alespoň na doplňcích barva, případně detail v podobě tmavšího neutrálu. Pro ty z vás, které tíhnou k tmavým doplňkům doporučuji inspirovat se tipy pro podzimní barevnost.

Světlé + studené typy se budou řídit stejnou logikou, pouze nahradí doplňkovou barvu pro ně vhodným odstínem.

U studených + světlých typů narážíme na konzultacích často na to, zda jsou černé kozačky zcela nevhodnou volbou. Nejsou, a důvod je prostý. Ano, jsou příliš tmavé a působí tvrdě, stále jsou ale lepší volbou, než škála koňakových a hnědých odstínů, která tak krásně zapadá do šatníku teplé barevnosti. Je ale potřeba černou v outfitu s něčím propojit, aby kozačky neskončily v roli osamoceného vojáka v poli. Osobně nedám dopustit na černou kabelku se světlým detailem z lýka, která funguje jak se světlými, tak s tmavými botami. Podobně si ale s kontrasty můžete hrát do nekonečna.

Leave a Reply