Zesty – světlý, teplý a jasný barevný typ, příklad z praxe

V dnešním článku tak trochu nahlédneme pod pomyslnou typologickou pokličku. Před Vánoci jsem dostala nečekaný dárek, když na konzultaci dorazila slečna, která má světlou, jasnou a současně teplou barevnost. V systému, se kterým pracuji, se tento barevný typ nazývá Zesty, ale to není podstatné, nechci vás zahltit odbornou terminologií.

Co naopak podstatné je, že se jedné o barevný typ, který není v populaci hojně zastoupen – proto moje nadšení. Teplých a světlých typů je u nás dost, obzvláště těch tlumených. Mírně tlumené typy jsou zastoupeny též ve velké míře, ale jakmile se dostáváme k jasným, kontrastním typům, dochází na ono pomyslné lámání chleba.

Mezi jasné barevné typy patří ženy, kterým sluší čisté, někdy by se dal použít i výraz křiklavé barvy. Barvy, které mnoho jiných žen takzvaně přebijí, vypadají na nositelkách jasných barevných typů naprosto přirozeně. V běžném životě tyto ženy poznáte podle zářivých očí.

Milé zákaznici děkuji za ochotu nechat se vyfotit a svolení fotky veřejně sdílet. Mé zákaznice ví, že si jejich soukromí a důvěry cením více než takzvané “reklamy zdarma”. Pokud potkám na konzultaci introvertní osobnost, nebo zkrátka cítím, že žena preferuje zachovat si soukromí, respektuji to. Když mám ale možnost výsledek konzultace s vámi sdílet, je to vždy zajímavé zpestření článků na blogu.

PS: Olgu jsem nafotila přímo po konzultaci, bez jakéhokoliv nalíčení. Fotografie detailu s ideálními barvami krásně demonstruje, že výrazné, jasné barvy nevypadají vedle jasného barevného typu nijak křiklavě. Jinými slovy – Olgu nepřebijí.

Olga s ideálními barvami
Olga s celou paletou



Leave a Reply