Summer vibes: Výrazné barvy, nepřehlédnutelný trend letošního léta

Pokud se zajímáte o módu, patrně vám letos neunikl nastup výrazných, jasných, leckdy až křiklavých barev. Za mě vede růžová, nicméně svoje místo na slunci si vybojovala po delší době i oranžová, elektrická modrá, či citronová. V dnešním článku si na tento trend posvítíme z hlediska barevné typologie. Ženy, kterým sluší výrazné barvy, tvoří v našem podnebném pásmu menšinu. To ale neznamená, že je tu nenajdeme vůbec.

  • Refined: Jinými slovy žena, která na první pohled vypadá jako typický letní typ. Vlasy může mít od světlé blond, až po typický “myší odstín”, v některých případech mohou být i o něco tmavší. Často s modrýma očima, ale mohou mít i zelenou, nebo jinou barvu. Od ostatních letních typů ji odlišují právě zářivé oči. Sluší jí studené, jasné barvy střední tmavosti.
  • Opulent: Žena tmavého, podzimního typu. Mívá opravdu tmavé vlasy a obvykle výrazné hnědé oči. Sluší jí syté, teplé barvy, které jsou o něco jasnější, než u mírně tlumených podzimních typů.
  • Dramatic: Sněhurka, žena zimního typu s jasnou barevností. Má tmavé vlasy a světlou pleť. Oči mohou mít různou barvu. Sluší jí studené, jasné a tmavé barvy. Vypadá dobře i v černé.

Tyto tři barevné typy se u nás vyskytují poměrně často. Systém, se kterým pracuji sice rozlišuje více jasných barevných typů, ale tyto tři za mě v praxi vedou. Pokud mezi ně patříte, můžete si trend křiklavých barev a dramatických outfitů užít na plno. Pokud si nejste jisté, ověřte svou barevnost určením barevného typu. Pokud jste si naopak jisté, že vám výrazné barvy nesedí, můžete zvolit jeden z následujících přístupů:

  • Výraznou barvu “dotáhnu” výrazným líčením. Křiklavá rtěnka je must have. Zejména mladší ročníky dávají často přednost trendům, a svoji barevnost neřeší. Dává to smysl. Mládí + ženské rysy v obličeji vykompenzují do značné míry to, že barvy jsou na sílu.
  • Na tento trend si nechám zajít chuť. Vím, co mi sluší, znám svou paletu, a té se držím. Výběr v oblečení je velmi široký a není potřeba nosit cokoliv “z povinnosti”.
  • Výraznou barvu si dopřeju na doplňku, například na kabelce, botách, nebo pásku = na čemkoliv, co je dál od obličeje. V tomto případě vřele doporučuji doplnit takto outfit v neutrálních barvách. V jiném případě by jasná barva na doplňku neharmonizovala s tlumenějším odstínem oblečení.

Leave a Reply