Co očekávat od konzultace určení barevného typu?

Protože se poslední dobou množí dotazy ohledně určení barevného typu, rozhodla jsem se shrnout to, co konzultace obnáší v dnešním článku. Pokusím se být stručná a věcná. Nejdříve se ale pro ilustraci podělím o dvě zpětné vazby, které jsem v nedávné době dostala.

První se vyjadřuje k nákupům oblečení pro konzultaci:

Hezky den, Jani
chtela bych vam jeste jednou moc podekovat za prosincovou konzultaci. Moc mi pomohla. Ted se divam na barvy, kdyz neco porizuji a automaticky uz nejdu treba po sede nebo svetle ruzove. Naopak jsem si letos troufla na hnedy kabat, i kdyz jsem se nejdriv bala, ze nebude vypadat dobre, zacinam si ho zamilovavat a pomalu ten satnik ladit.
Urcite vnimam posuny a nejdulezitejsi asi je, ze mam pocit, ze se mam o co oprit a neni to jen neustale zkouseni pokus-omyl/trefa.
Dekuji.

Druhá k nákupu dekorativní kosmetiky. Dávala jsem tipy na konkrétní odstíny značky, se kterou pracuji.

Jani,
tak mně dneska přišla tvářenka a Lovelorn (ponz=kontrétní odstín rtěnky). Jsem nadšená.Tvářenku jsem vždy měla do broskvové a růžová je fakt velká změna, ale k dobrému. No a rtěnka je TOP. Těžko bych ji sama vybírala, na pohled vypadá naopak do teplé – lehce do korálové. Až na puse je studená růžová. Tak až budu zase někdy vybírat, ráda se poradím.

  • V prvních krocích určíme barevný typ. Pracuji se systémem ACS (patentovaný systém Imogen Lamport, který rozlišuje 18 barevných typů). Je to systém přesný a současně flexibilní, co se se práce s barevnicí týče. K určení používám šátkovou sadu z Austrálie (opět od Imogen).
  • Nehledáme jak má “typicky” žena daného typu vypadat a nesnažíme se vás zaškatulkovat. Hledáme tmavost, teplotu a ideální úroveň čistoty klientčiny tváře.
  • Po určení barevného typu přejdeme k určení ideálních barev. To je cca 10-15 barev z barevnice, ve kterých budete zářit a které můžete zvolit na šaty, kabáty, saka nebo jiný oděv blízko u obličeje. Ideální barvy jsou vaše top barvy.
  • Barevnice jsou širokospektrální, každá obsahuje cca 50 barev a pracuje se s ní jako s celkem. Nehledáte tudíž specifický odstín, ale díváte se, zda odstín oděvu, který si kupujete má odpovídající charakteristiku. Práce s barevnicí a barevností tudíž přestává být omezující a typologie začne sloužit vám. Nebudete jejím otrokem. Barevnice je zahrnuta v ceně konzultace.
  • Abyste s širokospektrální barevnicí mohly úspěšně pracovat, je potřeba vás do práce s ní zaučit. V dalším kroku si tedy vysvětlíme vaše kontrasty, které rozhodují o tom, jak máte barvy na postavě ideálně kombinovat jak z hlediska tmavosti, tak z hlediska barevného složení.
  • Práce s kontrasty není jednoduché téma. Proto jsem se rozhodla přestoupit v tomto bodě od teorie k praxi. Ukážeme si barevné kombinace přímo z vaší barevnice. Toto je velmi oblíbená část, kterou si klientky chválí a mám na ni hodně pozitivních zpětných vazeb. Zároveň je to část, která se nedá nějak naučit ani na ni připravit. Kombinace vytváříme spolu na místě a jsou pro vás unikátní. Kombinace, které se vám budou líbit, si můžete vyfotit, abyste je nezapomněly.
  • Dále se budeme věnovat barvení vlasů. Tomu, které barvy vám sluší, jaké máte možnosti a čemu se vyhnout. Zjistíme to přikládáním barevných testerů (které používají kadeřnice) na čelo.
  • Líčení: vysvětlíme, jakou barevnou škálu používat a v případě zájmu dám vám konkrétní typy na produkty/odstíny, které pro daný typ fungují.
  • Budeme se věnovat tématu stárnutí a tomu, jaké změny vás v budoucnu, co se barevnosti týče, čekají. Dále se budeme věnovat tématu šperků, vzorů a doplňků. Můžete si donést oblečení, u kterého si nejste barevně jisté. Většina klientek si ale po konzultaci už umí odpovědět sama.
  • Délka konzultace je ve většině případů 3h. V ceně je patentovaná barevnice. Jako bonus zákaznicím nabízím zdarma členství v pokonzultační skupině, kde se můžete doptat, pokud si nebudete před nákupem jisté. Členství je výrazem mé dobré vůle vůči klientkám a není součástí ceny konzultace. V opodstatněných případech si vyhrazuji právo klientku ze skupiny vyřadit.

Určení barevného typu je možné i on line. K tomu používám speciální postupy, nástroje ( = autorkou těchto nástrojů je opět Imogen a know how je chráněno, nebudu je tedy veřejně šířit. Byly byly navrženy tak, aby doplnili a částečně nahradily šátkovou metodu) a kontrolní mechanismy. Nevýhodou pro klientku je to, že pro obě strany je tato konzultace (pokud chceme, aby dobře dopadla a my to chceme :-)), náročnější na přípravu. Je potřeba se nafotit podle specifických instrukcí ve specifickou dobu. Samotné meetingy jsou ale pohodlné. Výhodou je zejména to, že nemusíte ráno brzo vstávat. Stejně jako určení barevného typu face to face se určení on line provádí během dopoledne, kdy je nejlepší světlo. Konzultace je rozdělena do několika meetingů (=výhoda nechat si věci projít hlavou a doptat se v případě potřeby). Cena je stejná, projdeme všechny body tak, jako u konzultace

Leave a Reply