Falešných Sněhurek není nikdy dost

Nedávno jsme v jedné diskusi na FB hodnotili kvalitu oblečení jednotlivých značek. Když jsem se snažila dohledat fotky s jedněmi staršími šaty, uvědomila jsem si, že fotky z toho období jsou výborný materiál k napsání dalšího článku, spadajícího do kategorie falešných Sněhurek. Tentokrát ovšem pro změnu z letního spektra. Vhodnou celebritu hledat nemusím, bohatě postačí, když na paškál vezmu sama sebe. Zhruba před 7 lety se mi souhrou několika okolností nechtěně podařilo příliš ztmavit vlasy. Pravdou je, že výhodou tmavé barvy je studený odstín a také to, že se vlasy lesknou a vypadají zdravě. Nicméně pokud stejně jako já spadáte do světlé poloviny, nenechala bych se unést těmito dvěma pozitivními faktory. Negativ je totiž mnohem víc a projevují se trochu jinak než u podzimních typů stylizovaných do zimy. Jaké to tedy jsou?

  1. Budete vypadat starší a přísnější. Jemnost a ženskost z vaší tváře zmizí. Navíc budete bledá a budete vypadat tak trochu bez života.

2. Po odlíčení se sama sobě nebudete líbit. Budete si připadat nevýrazná a mít pocit, že zrovna vám příroda příliš přirozené krásy nenadělila. Tento pocit mimochodem umí vykouzlit kterákoliv špatná barva vlasů, nejen příliš tmavá. Navíc upozorní na případné nedokonalosti pleti, či vrásky. Přidávám svoji současnou (a kromě rozmazaného pozadí) nijak neretušovanou fotku odlíčeného obličeje. Svoje odlíčené fotky mi před konzultací vždy posíláte s komentářem, ať’ se hlavně neleknu. A i když z úhlu pohledu stylistky samozřejmě doporučuji vhodné denní líčení, tak odlíčený obličej důvodem k leknutí určitě není. Už delší dobu cítím, že je na čase jít “s kůži na trh” a tento článek přinesl vhodnou příležitost. S vhodnou barvou vlasů budete navíc vypadat mnohem lépe i odlíčená, než s nevhodnou barvou a nalíčená. 

3. Tím se plynule dostávám k dalšímu bodu. Budete mít potřebu výrazněji se líčit, kupovat si výraznější a sytější barvy oblečení, zkrátka a dobře všechno dotahovat na sílu k vlasům, jen aby vás bylo alespoň trochu vidět. Ale tímto způsobem toho nedosáhnete. Cesta ven je opačná. Nejdřív je potřeba vyřešit barvu vlasů a až potom doladit zbytek. 

Nejvtipnější a nejsmutnější zároveň je, že kdybyste mě potkali s tmavou barvou vlasů a neznali mě, asi by vám na mně nepřišlo nic divného. U nás totiž běhá podobně špatně obarvených žen tolik, že jsme si na ten pohled tak nějak zvykli. Což ale neznamená, že těm ženám nevhodná barva vlasů neškodí, škodí a hodně. Stejně jako škodila mně.
Zároveň bych si dala pozor na náhodně povedené fotografie, někdy se to prostě stát může, že se vám podaří dobře vyfotit. Ale jedna povedená fotka z letního typu Sněhurku nedělá. Nedá se nic dělat, vhodná barva vlasů je zkrátka základ, bez kterého se nedá stavět. 

Leave a Reply