Jak budovat světlý studený šatník v uvolněném stylu?

Nedávno jsme ve FB skupině určené pro mé klienty řešili zajímavý problém. U jedné jediné osoby se nám sešly následující faktory: 

1) Studená, světlá barevnost a příliš tmavá barva vlasů, takže paní zesvětluje na platinovou blond, což je samo o sobě velký skok.

2) Osobnost, která si musí zvykat nejen na to, že barvy, které jí sluší budou světlé, ale zároveň i studené. Protože doposud byla přesvědčená o své teplé barevnosti a šatník budovala na základě doporučení pro podzimní typy.

3) Styl, protože tato paní nemá ráda příliš elegantní styl, na druhou stranu sama cítí, že rebelská léta jsou už dávno pryč a nechce se oblékat jako ovce, převlečená za jehně. (Toto přísloví jsem si dovolila převzít z angličtiny, protože mi to přišlo jako kouzelná slovní hříčka) 

4) Její osobnost si se studenými barvami si zatím příliš nerozumí, i když paní chápe, že vždy bude vypadat nejlépe alespoň v jedné barvě z barevného kola, láká ji vybudovat šatník založený na šedé barvě. 

Co tedy v takové situaci dělat? 

Vybudovat šatník na světle až středně tmavé šedé barvě s barevným akcentem není vůbec špatná myšlenka. Šedá je držák. Je to neutrál, který z módy nevyjde a přidávat k němu barvy ze studené palety je velmi snadné. Dobře bude vypadat nejen v kombinaci s modrou či růžovou, ale také s bílou či studenou zelenou. Stylově není nutné sahat po lodičkách a saku, pokud se v nich necítíte dobře. Na druhou stranu bych ale neradila sklouznout k příliš ležérnímu oblékání, které pokud se to přežene může působit až neupraveně. Soustředila bych se kvalitní a příjemné materiály, což bývá pro vyznavače ležérního stylu naprosto klíčový faktor při výběru oblečení. Osobnosti, které netíhnou ke klasickému ani elegantnímu stylu a zároveň chtějí vypadat šmrncovně často najdou oblibu v minimalismu. V tom případě hraje materiál a zpracování klíčovou roli. A v zimním období to platí dvojnásob, protože často saháme k pleteninám a u těch je materiál vždy na prvním místě.

Možností, jak do šatníku pozvolna začleňovat studené barvy, je jít na to přes modrou. Modrá je jednak celosvětově nejoblíbenější barva a také ji máme v oblibě zejména díky denimu. Špatným nápadem rozhodně není pořídit si džínovou košili či bundu, obecně doporučuji volit spíše dobře padnoucí střihy než oversize modely, které většině žen ( pokud nemáte tímto směrem vyhraněnou osobnost) neprokazují dobrou službu. 

V letních měsících je pro nás všechny platinové blondýny výborným neutrálem bílá. Pokud chceme nosit například safari styl, pak bílá je naše volba. Pokud stejně jako moje klientka nemáte rády příliš elegantní nebo romantické střihy, doporučila bych zkusit košilové šaty, či cargo sukně.

Leave a Reply