Že studené typy nemohou nosit hnědou barvu? Ale kdeže

Víte, co mě na barevné typologii baví ze všeho nejvíc? Že není vůbec omezující. Vážně. Já vím, že se to o ní historicky traduje a taky vím, že typoložky tento názor sveřepě vyvrací. Nebojte, nebudu sveřepá, i když ne, že bych to též neuměla :-).
Ukážu vám ale jeden příklad za všechny. V době, kdy jsem typologii vůbec neřešila, bych si asi nikdy nekoupila hnědé šaty. Párkrát jsem totiž hnědou zkusila, a získala jsem vcelku oprávněný dojem, že mi hnědá barva vůbec nesluší. Následně jsem se jí proto v obchodech vyhýbala a kousky v této barvě ignorovala. Mělo to racionální základ. Hnědá barva je ve svých teplých odstínech pro studené typy žen velké zlo. A ani v tom “správném” odstínu to není moje top barva. Nemá se totiž s čím v mém obličeji spojit. Když jsem ale narazila na šaty, které mají vhodný odstín, výstřih a barevně výhodné olemování výstřihu, nákupu jsem neodolala. Naopak, nerada bych kvůli své studené barevnosti dostala přezdívku “paní modrá”. :-D. Pokud máte tak jako já studenou barevnost, pak jistě víte, o čem mluvím. Modrá je celosvětově nejoblíbenější barva, sluší nám a je strašně těžké jí odolat. Samozřejmě pokud nechcete, aby váš šatník z dálky vypadal jako naše modrá planeta.

Článek ale nepíšu proto, abych mluvila jen o sobě. To vy ale jistě víte. Možná máte též barvu, kterou byste rádi nosili, ale nesedí k vám. Svěřte se mi v komentářích buď zde, nebo ve FB skupině. Jako vždy vaše odpovědi postupně zpracuji detailnějším způsobem.

PS: Barevnici při nákupech nepoužívám. Ale když jsem přiložila mnou refined barevnici k šatům z toho článku, zjistila jsem, že přesně odpovídají odstínu seal. Pokud si nejste jisté při výběru správných odstínů, barevnice vás bude skvěle navigovat. Po čase ji třeba ani nebudete potřebovat, ale pro začátek je to výborný pomocník.

Leave a Reply