Vintage – jak vybírat jemnou růžovou?

Přišlo jaro a s tím, jak se oteplilo, nastává krátké období, kdy můžete odložit tlustý svetr a v halence, tenkém svetříku, či v tričku s dlouhým rukávem vám bude fajn. Proto jsem nafotila dnešní inspiraci růžové halenky s dotekem vintage stylu, který mám velmi ráda.

Zastavila bych se ale u barvy halenky, kterou jsem si půjčila z barev světlého léta. Barvy světlého léta sluší přírodním blondýnkám a ženám vysokého věku, které již mají plně bílé vlasy. Tyto barvy jsou totiž tvořeny tak, jako byste původní odstín naředili trochou mléka.

Proč je ošemetné tyto barvy do šatníku zařadit? Protože pokud jste od přírody o trochu tmavší, či tlumenější barevný typ, mohou na vás tyto odstíny působit miminkovsky.

Jak tedy vybírat? Volte takové odstíny, ve kterých je přimíchána nejen trocha bílé, ale současně i kapička šedé barvy (zkrátka ne ty nejkřiklavější pastely). Dobrou volbou může být například ice lavender, eternal violet, či odstín plum (ten sedne i tmavším typům).

A nezapomněla jsem ani na inspiraci pro teplé barevné typy. Ty mohou sáhnout například po odstínu salmon, light coral, či light lavender.

Leave a Reply