Ruční pletení : růžový crop top s americkými průramky.

V dnešním článku bych vám chtěla ukázat poslední top z mé letošní letní tvorby. Tentokrát jsem výjimečně postupovala přesně podle návodu, takže pokud se vám top líbí, návod na něj najdete zdarma zde. (Můj je pletený z příze tloušťky C ve vel. XS a mohu potvrdit, že sedí přesně).

Komu budou americké průramky (anglicky halter neck) slušet?

  • ženám s hranatýni rameny
  • ženám s postavou V = s širokými rameny
  • ženám s vysportovanou, svalnatou postavou

Americké průramky zužují a opticky zjemňují ramena. To ale neznamená, že pokud zrovna nepatříte mezi profesionální plavkyně, měl by vám být tento typ výstřihu zapovězen. Pokud máte běžnou a celkově vyváženou postavu, nemusíte se amerických průramků bát. Mohou slušet i ženám s postavou X, 8, H a samozřejmě I.

Kdo by se měl americkým průramkům vyhnout?

Vždy je těžké dělat obecné závěry a poradenství, které je ze své podstaty individuální. Nicméně platí, že americké průramky neudělají dobrou službu ženám, které mají úzká ramena a oproti nim výrazně široké boky. Dále by se jim měly vyhnout ženy s výrazně nezpevněnou horní částí těla. Pokud hodnotíte samy sebe, nebuďte ale příliš kritické. Z praxe vím, že se ženy často vidí zbytečně negativně a spoustu věcí, které by jim mohly dělat radost si zakazují, což je ve výsledku škoda.

PS : Tento outfit je 100% v souladu s principy udržitelnosti. Top je ručně pletený z příze koupené v lokálním obchodě a kalhoty vlastním už nejméně 6 let. Jedná se o bootcut střih se středně vysokým pasem. Zkrátka jsem je v okamžiku, kdy nám vládly slim střihy uložila do krabice a nyní jsem je z ní opětovně vytáhla. Kvalitní a dobře sedící kusy není nutné vyhazovat, když se změní trendy. Je pravděpodobné, že Vám za pár let znovu poslouží.

Leave a Reply