Jak si poradit se zakasáváním, když nemáte definovaný pas, ani postavu I ?

V dnešním článku navážu na téma, které jsme naťukli v pátek a tím jsou tipy, jak si poradit s trendem zakasávání horního dílu v případě, že máte štíhlou postavu, ale nemáte definovaný pas. Pokud máte stejně jako třeba naše Peťa tělesný tvar I, je to v pohodě, protože iluzi pasu můžete snadno vytvořit a bude to fungovat. Pro tento článek ale použiju srovnávací fotografie Jarky, která má tělesný tvar na půl cesty mezi I a H a souhlasila s tím, že vám porovnání různých střihových/stylových řešení na své postavě ukáže. Jsem velmi ráda, protože si myslím že je vždy velká výhoda ukázat popisovanou problematiku na reálné ženě, nikoliv na fotkách celebrit/blogerek. Obzvlástˇ blogerky nemusí mít nutně modelkovskou postavu, vynikají ale v tom, umět pozovat a postavit se tak, aby úhel byl co nejlichotivější a opticky ubral nejeden reálný kilogram. Čerpat (střihovou) inspiraci touto cestou může být velmi matoucí, protože se často díváte na problematická, nicméně šikovně nafocená střihová řešení.

Pokud vás překvapilo, že Jarka má typ postavy mezi I a H, tak tento přístup jsem si osvojila od Imogen, jelikož mi přijde sympatický a mnohem více flexibilní, než plošné zaškatulkování (které automaticky zužuje vaše možnosti). Jarčin a Petřin tělesný tvar jsem řešila s Imogen v rámci tréningu woman style.

Jarce bude fungovat celá řada doporučení pro I , ale ne všechna. Problematické je zakasávání horního dílu a příliš volné, plandavé horní díly. S Jarkou jsme řešily , jak se trendu zakasávání vyhnout. Jarka má totiž jeansovou sukni v délce ke kolenům a s halenkou dovnitř se necítila dobře. Vymyslely jsme pletený top v kratší délce, protože Jarka má pleteniny ráda a zároveň se jedná o dost silný trend. Pletené topy v kratší délce s ažurovými a plastickými vzory jsou letos v létě velmi aktuální :

Pro srovnání přidávám sukni se zakasanou halenkou. Důvod, proč halenka nefunguje stejně dobře jako top je jednak ten, že Jarka nemá definovaný pas a druhak to, že halenka je příliš široká a opticky přidává objem tam, kde nechceme.

Jarka je výborná pletařka a mnoho jejích výtvorů jsme již obdivovaly v naší FB skupině. Pokud je pletenina hladká a bez vzorku, pak volá po tom, abychom k ní vybraly nějaký zajímavý spodní díl, jako v případě Jarčiny sukně s květinovým vzorem. Pokud Jarka sáhne po jednoduchých jeansech, udělá jí naopak lepší službu top se zajímavýmí vzory. Pokud nechcete, aby byl outfit nudný, vybírejte vždy jeden zajímavý kus a kombinujte s jednoduchým a nadčasovým.

Když Jarka zakasá tílko, které je víc na tělo, tak to sice není úplně super, ale v chladnějším období roku může Jarka nosit zakasaný top šalamounsky tak, že si přes něj dá otevřený cardigan, čímž vytvoří dvě vertikální linie a výsledek bude dobrý.

Řešení, která nefungují :
Pokud nemáte definovaný pas a postavu, která si ho může ” vytvořit” svádí nás to k řešení uvázat košili na suk, místo toho, abychom ji zastrčily do kalhot. Nemám nic proti košilím na suk, ale fugují pouze tam, kde je k tomu predispozice, tam kde není vznikne stejný a někdy i horší dojem, než kdybyste košili daly dovnitř.

Dále nefunguje, když kombinujete dvě jednoduché ( basic věci společně), celek není vyloženě špatný, ale ztratí šmrnc.

Co funguje :
Jedna část outfitu by měla být něčím zajímavá.

Zakasání může nahradit top v kratší délce.

Zakasání se můžete vyhnout pomocí šatů, které mírně kopírují postavu.

Leave a Reply