Co se šperky, které vám barevně nesedí?

Nedávno jsem dostala po konzultaci výborný dotaz. Co se stříbrnými šperky, když je moje barevnost teplá? Dají se nosit v případě, že oblečení, které mám na sobě je v mých ideálních barvách? 

Ta samá otázka samozřejmě platí i o bílém zlatu, a naopak o žlutém zlatu, pokud je vaše barevnost studená. 

V tento okamžik si dovolím lehké odbočení. Občas slýchávám názor, že žluté zlato je kýč. Přátelé, žluté zlato není kýč, žluté zlato je klasika. Obzvlášť na ženách s teplou barevností vypadá skvěle. Vždy samozřejmě záleží na zpracování.

Zpět k naší otázce. Problémem stříbra i zlata je, že i v malém množství se bude dost prát o pozornost s barvami opačných vlastností ( a nebude harmonizovat s vašim obličejem, i ten má vůči těmto šperkům odlišné barevné vlastnosti). Co ale kombinovat vaše zlaté šperky dohromady se stříbrem a naopak? A tím tak trochu neutralizovat negativní efekt nevhodného kovu a celek barevně vyvážit. Tabu a tom, že tyto 2 kovy se nekombinují už dávno padlo. 

Na co si dávat pozor? 

Abyste neskončily jako v devadesátých letech, kdy se lidem na krku dohromady motalo hned několik zlatých řetízků s naprosto odlišnou strukturou ( a často vznikl nepříliš vkusný chuchvalec). Obecně nevidím problém v tom mít na krku dohromady zlatý a stříbrný náhrdelník, ale myslete na to, že je mělo vždy alespoň něco spojovat. Motiv, struktura, styl. To samé platí i při kombinování zlatých/stříbrných náušnic a náhrdelníku. 

A můžete přidat i naušnice : 

 Všechny koláže jsem vytvořila za pomoci zlatých a štříbrných šperků, které jsou volně dostupné v UR style.

2 thoughts on “Co se šperky, které vám barevně nesedí?

  1. To je přesně můj “problém”, že mám šperky ze žlutého zlata, které jsem navíc dostala jako dar. Zjistila jsem ale, že kromě kombinace bílého a žlutého zlata, které doporučuješ, také ještě pomáhá, pokud je šperk ozdoben např. zirkony, tedy u nás chladných typů…

    1. Ahoj Peti, díky za rozšíření a další tip.
      Ono pokud se to sejde tak, že šperk obsahuje teplotně nevhodný kov + teplotně vhodný kámen, tak je to vždycky mnohem lepší varianta.

Leave a Reply