24 zapomenutých outfitů : Trendy

V dnešním postu jsme se rozhodly zabrousit do dvou současných trendů. Letošní léto měly raketový nástup šaty s nabíranými rukávy. Momentálně je jich všude plno a ráda bych se s vámi podělila o jeden z mých posledních nákupů, před začátkem výzvy.

Není to samozřejmě střih, který by sěděl úplně všem. Jak asi tušíte, problém budou mít všechny ženy s postavou výrazného V , protože tyto šaty nepochybně rozšiřují ramena. Ale problém mohou mít i ty z nás, které máme objemnější paže. Mimochodem, pokud si myslíte, že jste postava typu A (a nebo X s náběhem do A) a vůbec, ale vůbec vám nefungují nabírané rukávy, aplikace a další vychytávky, pro rozšíření ramen, pak mrkněte na paže. Důvod může být tam.

Pokud nechcete ramena zdůraznit přespříliš, vybírejte rukávy, které nejsou výrazně nabrané a nemají vycpávky. Případně jsou rukávy tvz. spadené.

Vyhněte se :

Při výběru vřele doporučuji zohlednit i vaši barevnost.



Druhým tématem, které bychom chtěly zmínit je zakasávání horních dílů v kombinaci s vyšším pasem spodního dílu, zejména do sukní. Tady bych chtěla zmínit jednu věc, existuje rozdíl mezi sledováním a následováním módních trendů a mezitím zůstat aktuální. Domnívám se ( když použiju přirovnání trochu nadsazené) , že tak jako se měnila/lišila silueta v období gotiky, baroka, klasicismu……tak se nám nějakou dobu změnila ideální silueta i nám. Určitě se nebude jednat o záležitost, která potrvá celé století, ale domnívám se, že zakasávání horních dílů s námi nějaký ten rok ještě vydrží.

Tak, jako jsem v minulých letech vnímaly negativní efekty zakasávání, dnes vás budou stylisté upozorňovat na kladné stránky, jako je prodloužení nohou, vytvoření ženské siluety atd.

Pokud máte definovaný, ale vysoko položený pas, doporučuji posunout pas spodního dílu cca do oblasti pupíku, tím celek proporčně vyvážíte. Pokud nemáte definovaný pas, je možná kombinovat zakasaný horní díl tílka s otevřeným cardiganem, nebo sakem ( varianta pro chladnější dny ). Další možností je samozřejmě úplně se tomuto trendu vyhnout. Hezky jde nahradit pletenými halenkami v mírně kratší délce a s ažurovými vzory, které jsou dnes velmi aktuální. Případně (pokud máte kila navíc a nechcete na ně upozorňovat) soustředit svoji pozornost například na šaty mírně kopírující křivky. Postupně se s Peťou budeme všem těchto tipům podrobněji věnovat, neboť v módní branži je jedna fotka výmluvnější, než tisíce slov.

Leave a Reply