Růžová: podceňovaná barva letos boduje na přehlídkových molech i v nabídce e-shopů

Růžová je tak trochu podceňovanou barvou. Někteří ji považují za příliš romantickou, přeslazenou a holčičí. Růžová je ale současně barvou aktivní, která umí skvěle doplnit pasivní neutrály. Velký význam má zejména pro studené typy žen, do jejichž šatníků přináší svěží energii a umí zabojovat s pasivitou modré, či šedé. Mimochodem věděli jste, že až do 20. století oblékali růžovou chlapci a modrou dívky?

Barvou letošního roku je sice very peri, ale obchody i e-shopy zaplavila růžová. K něčemu podobnému došlo například i před třemi lety, kdy barvou roku sice byla korálová, obchody ale ovládla žlutá. Osobně se přikláním názoru, že na barevnou nabídku oblečení mají daleko větší vliv přehlídková mola než společnost Pantone.

Uvažujete o koupi růžového kousku? Pak je potřeba zamyslet se nad vhodným odstínem. Nabídce dominují výrazné, čisté odstíny růžové barvy.

www.esprit.cz
www.esprit.cz
www.esprit.cz
www.esprit.cz

Pokud patříte mezi studené typy (pro účely tohoto článku je jedno, zda se jedná o světlou či tmavou polovinu) a máte mírně tlumenou barevnost, pak pro vás budou křiklavé odstíny problematické, protože vás přebijí. Růžová je aktivní barva, a když to přeženete s její čistotou, budou vidět šaty, nikoliv vy. Zkuste se zaměřit na tlumenější odstíny. Jejich nabídka sice není tak široká, ale k dostání jsou.

Následující šaty se její jako odstín z barevnice sublime – vhodný pro mírně tlumené typy.

www.esprit.cz

Tyto šaty by čistotou seděly tlumeným typům:

www.esprit.cz

Fialovorůžová s trochou lesku je poměrně univerzální. Tlumené typy ještě nepřebije a ženy s čistější barevností nepotopí.

www.esprit.cz

Světlovlásky mohou sáhnout po světlých odstínech s “kapkou bílé”.

www.esprit.cz

A co teplé typy žen? Pokud máte teplou barevnost, je potřeba vybírat správný – teplý odstín růžové. Například tento:

www.esprit.cz
www.zara.com
www.asos.com

Pokud nemusíte mít všechno vždy na 100% a nevadí vám kompromis, můžete na to jít cestou chytré horákyně s růžovou si dopřát na vzoru, který obsahuje i pro vás vhodnější odstíny. Následující šaty by se hodily i studeným, tlumeným typům:

www.esprit.cz


Pokud patříte mezi teplé typy a nechce se vám složitě pátrat po správném odstínu růžové, či se lépe cítíte v tónech typických pro vaši paletu, pak neházejte flintu do žita. Určitě neplatí, že by jste si z nabídky nemohly vybrat. Růžová je sice hlavním tématem tohoto článku, ale rozhodně není “povinná”. Klidně se držte toho, co vám sluší a v čem se cítíte dobře.

www.esprit.cz
www.esprit.cz
www.esprit.cz

Leave a Reply