Která Disneyho princezna jste?

Tento týden jsme se zaměřili na tematiku kontrastů. Pokud jste tu nové a toto téma vám nic neříká, nebojte se, zkusíme si ho vysvětlit polopaticky a odlehčeně. Kontrasty rozlišujeme dva a oba vám radí, jak ideálně kombinovat barvy ve vašich outfitech, abyste vyzdvihly to, co vám příroda dala do vínku.

Tmavostní kontrast = radí, jestli vám bude víc slušet kombinace tmavé a světlé barvy, celý světlý outfit a nebo kombinace středně tmavých barev.

Barevný kontrast = říká, zda budete vypadat lépe v neutrálech, nebo zda potřebujete alespoň jednu barvu, protože neutrály na vás vypadají nudně. Mezi námi jsou pak i ženy, které mohou kombinovat i více barev současně, a přesto na nich budou vypadat přirozeně.

Jakou pomůcku použijeme? Zkuste si představit, které Disneyho princezně se nejvíc podobáte.

Typ Sněhurka:

Sněhurka má od přírody tmavé vlasy a světlou pleť. Její oči mohou mít různou barvu. Může mít teplou barevnost a patřit pod některý z podzimních typů, ale typicky se jedná o zimní typy se světlou pletí. Výjimečně se jí může podobat žena letního typu, která má od přírody tmavší vlasy, než ženy letního typu obvykle mívají, ale její obličej je jemný a nemá zimní sílu. (Takovou ženu bychom si mohly pojmenovat podtyp Nastěnka :-)).
Sněhurce sluší kombinace velmi tmavých a velmi světlých barev. Nejčastěji jí sluší kombinace neutrálu + jedné barvy, případně kombinace dvou neutrálů + jedné barvy. Nesnese divoké kombinace rozličných barev. Zkrátka a dobře na jednom místě jí příroda přidala a na druhém zase ubrala.



Typ Bella:

Bella má od všeho trochu a nachází se přesně na středu. Její vlasy nejsou ani blond, ale ani příliš tmavé. Spadají sem všechny hnědovlásky a tmavost jejich vlasů se pohybuje ve škále od tmavosti 7 až po 5. Bella může mít hnědé, modré, zelené i šedé oči a obvykle vypadá nejlépe v kombinaci neutrálu a jedné barvy, či v monochromatické kombinaci. Kombinace černé + bílé barvy je na ni moc silná, ale celý světlý outfit je nedostačivý. Nejlépe vypadá v kombinaci středně tmavé a světlé barvy, nebo oblečena celkově do střední tmavosti. Bella může mít teplou barevnost a spadat pod podzimní či jarní typy, ale může mít i studenou barevnost a spadat pod letní typy (vlevo = ukázka pro teplý typ, vpravo = ukázka pro studený typ).

Typ Tiana:

Má tmavé vlasy a snědou pleť. Může patřit pod podzimní i zimní typy. Nejlépe vypadá v celém tmavém outfitu, případně v kombinaci tmavé a středně tmavé barvy, nebo v tmavém outfitu se světlým akcentem. Většinou jí sluší outfity v neutrálních barvách, v jedné barvě, či v kombinaci neutrál + jedna barva.

Typ Elsa:

Tento typ má světlé vlasy tmavosti 10-9 a je studený. Elsa patří pod letní typy, může být blond od přírody, a nebo odbarvená na platinový odstín. Neunese dramatické kombinace tmavých a světlých barev a nejlépe vypadá v celém světlém outfitu ve studených barvách. Typicky mívá modré oči, ale může se objevit i jakákoliv jiná barva. Obvykle jí nejvíce sluší kombinace neutrálu + jedné barvy, ale může si dovolit i triádu pokud v kombinaci modrá+červená vynechá žlutou a nahradí ji bílou.

Typ Anna:

Anna má barevné vlasy v teplém blond a nebo nějakém zrzavém odstínu, barevné oči i pleť. Vždy má teplou barevnost a většinou spadá pod jarní typy, někdy může spadat pod některý z podzimních typů. Většinou vypadá dobře ve více barvách současně a může si dovolit to, co by na jiných ženách působilo přehnaně. A naopak neunese kombinaci tmavé/světlé barvy. Opět zde platí, že na jednom místě jí příroda přidala a na druhém ubrala.


PS: Nezapomeňte, že v tomto článku mluvíme o kontrastech a nikoliv o barevných typech. Článek nezohledňuje čistotu barev a tudíž i dvěma stejným princeznám mohou slušet odlišné odstíny. Ideálu dosáhnete, pokud zopakujete v outfitu vlastnosti tváře + vlasů.

Kontrasty tu jsou od toho, aby nám pomohly a ne, abychom je otrocky následovaly. Když znáte svoje kontrasty, snadněji je pak dokážete porušit a vytvořit outfit, ve kterém se budete cítit dobře.

Které princezně se podobáte vy? A které byste se chtěli podobat, kdybyste si mohly vybrat? Řeknete nám to zde.

Leave a Reply