Barevný kabát

Jednou z otázek, kterou na barevných konzultacích často řešíme, je, jestli si pořídit raději barevný kabát nebo neutrální, a barevný akcent dodat šálou. Pojďme se tedy podívat na výhody a nevýhody barevných kabátů, a na co si dát při jejich výběru pozor.

  1. České ženy jsou obvykle velmi prakticky založené. Často máte obavu, aby se barevný kabát hodil ke zbytku vašeho šatníku. Podle mě záleží na tom, jak je kabát dlouhý, jak dlouhé (a barevné) nosíte sukně, a zda nosíte kabát rozepnutý a nebo vždy zapnutý. Pokud víte, že 90% spodních dílů oblečení máte v nenápadných, neutrálních barvách a pokud budete nosit kabát zapnutý, nemusíte se výrazné barvy obávat. Vaše barevná schémata nenaruší, protože je v tom případě jedno, co nosíte pod kabátem.
  2. V barevném kabátě budete originální. Do barevných kabátů si moc lidí netroufne. Ve výraznější barvě vystoupíte z davu, lidé si vás všimnou a zapamatují.
  3. Neutrály působí sofistikovanějším dojmem než barvy. I levný a nepříliš kvalitní kabát s odstínu taupe bude vypadat luxusněji než jeho růžový kolega. Při výběru barevného kabátu musíte dát pozor na kvalitu materiálu a vypracování.
  4. Barvy vám musí slušet. Pokud jste tlumený typ, vybírejte mezi barevnými látkami z vaší palety. Příliš čisté barvy by vás překřičely.
  5. Pokud má kabát výraznou barvu, držela bych se spíše jednoduchého – nebála bych se použít výraz minimalistického – střihu.
  6. Ani jedna z variant není 100% správné řešení. Neutrální i barevný kabát, každý má něco do sebe. Podle mě rozhoduje i to, zda se jedná o základní kus šatníku, a chcete mít pouze jeden kabát, a nebo zda hledáte “kabát navíc”. Barevné kabáty jsou výborné jako kabáty navíc k okořenění šatníku. A jako vždy na konci dne rozhoduje osobnost.

Otázka: Pro který tělesný tvar je vhodné řešení výstřihu bez klop a s podobným stojáčkem, jaký mám na fotce já?

Na odpovědi se těším v diskuzi.

Leave a Reply