Můžete si s postavou H dovolit ženské a zajímavě řešené střihy?

V dnešním článku pomalu začnu otevírat téma, které k vizáži neodmyslitelně patří a je to téma postavy a stylu. Ale jak už je to mým dobrým zvykem, uchopím to celé asi zase trochu jinak, než je v našich vodách běžné. Je mi jasné, že vás všechny určitě zajímají zeštíhlovací triky a taky tipy na to, jak konečně rozklíčovat, jestli jste spíš X nebo A. A ruku na srdce, kdo by nechtěl vypadat štíhle. A já souhlasím, že je určitě dobré znát svůj tělesný tvar a při výběru oblečení ho zohledňovat. Problém může nastat v okamžiku, kdy se stanete otrokem těchto pouček anebo naopak, když si z nich uděláte instantní návod na to, jak mít, jak se říká pořešeno. Ono to totiž vede pouze do jednoho bodu. Dříve nebo později začnete úplně ignorovat trendy, atˇuž se smutným pocitem, že si je nemůžete dovolit anebo s radostí, že už je nemusíte řešit. Výsledkem bude stejně jakési elegantně-nadčasové ustrnutí na jednom bodě a následné (nevyhnutelné) zamrznutí v čase. Nedávno jsme v jedné diskuzi narazily na to, že i Steve Jobs šetřil mozkovou kapacitu tím, že nosil pořád dokola to samé. A ano, pokud je pro vás móda jen opruz, pak by vám „Jobsovina“ v ženském kabátě jako řešení šatníku mohla vyhovovat a já vás vůbec nekritizuju. Respektuji vaši volbu. Jen zkrátka následující článek není určen pro vás, ale spíš pro ty, které se dostaly do „Jobsovi pasti“ tak trochu nechtěně a rády by z ní ven. Pro ty, pro které je móda hra, záliba, koníček.

Pro ukázku vezmu třeba postavu H. První věc, kterou se o tomto typu postavy dočtete je, jak bezvadné jsou pro tento typ postavy vertikální linie v oblasti trupu, nejlépe třeba otevřený cardigan v kombinaci s tmavším tričkem pod něj. Sama Imogen ráda zmiňuje historku, jak si díky tomuto triku prodavačka nevšimla jejího těhotenství. Výsledek takové “Jobsoviny” může být například takovýto: 

A jestli vás přepadly emoce, že ale přece toto je hezké (však to taky nosíte), tak v klid. Já uznávám, že ty ukázky jsou barevně vyvážené (však jsem je taky vytvořila já :-D), outfity nepůsobí nemoderně, a naopak působí upraveně a komunikuje okolí, že vám není lhostejné, jak na okolí působíte. Tento článek má být ale pozitivní inspirací pro ty, které nechtějí jet každý den podle tohoto mustru, ale přitom neví, jak ze škatulky ven. H nemusí chodit jen takto. Klidně můžete zkusit něco takového: 

Myslíte, že pro postavu typu H jsou pásky zapovězené? 

Nebo že byste s postavou H nikdy neměly nosit vršky dovnitř ( bez cardiganové kamufláže)? 


Šaty se zajímavě řešeným střihem, či detailem taky nejsou zapovězené, naopak: 

A možná řeknete, že to pro vás fakt není, protože nejste tak štíhlá jako Megan a nebo se prostě na elegantnější styl ještě necítíte, ale co třeba zkusit nahradit alespoň jeden basic něčím trochu zajímavějším ?

A na závěr si dovolím malé zamyšlení. I já při výběru oblečení typ postavy zohledňuji a vím, že něco si dovolit prostě nemůžu. A ani nechci, necítila bych se v tom dobře. Na druhou stranu existuje velké množství střihů, které sice nepatří mezi ty úplně nejideálnější pro můj typ postavy, ale jejich dopad není nijak ničivý a vypadám v nich dobře, i když ne třeba úplně ” nejštíhleji”. Víte možná se mnou nebudete souhlasit, ale když se podívám na následující fotku Megan, tak na ní sice díky zdůraznění extra štíhlých noh vypadá opravdu štíhleji, než na fotkách v šatech do půli lýtek, ale mně se stejně v šatech líbí mnohem víc. Určitě nelobuju za to, na všechno se vykašlat a typ postavy neřešit. Svůj smysl to má a ten roste souběžně s konfekční velikostí. Ale někdy si říkám, jestli není konečně čas a doba vykašlat se na honbu za co nejštíhlejším vzhledem. Víte, já mám sice dva kluky, ale našimi postoji k sobě samými dáváme zároveň i vzor našim dcerám. A platí to i v takové “blbině”, jako je přístup k vlastním, mnohdy i domnělým, nedostatkům.

2 thoughts on “Můžete si s postavou H dovolit ženské a zajímavě řešené střihy?

Leave a Reply