Jak kombinovat růžovou s růžovou

Napadlo vás někdy obléct se do různých odstínů jedné barvy? Pokud ano, říká se tomu monochromatické kombinování a jedná se o barevnou kombinaci, kterou si může dovolit prakticky kdokoliv. Záleží ovšem, jakou barvu a jaké odstíny dotyčný/á zvolí. Výsledek totiž může být naprosto úchvatný, ale také může naopak působit dojmem, který by moje babička nazvala pořekadlem: “Každý pes, jiná ves”.

V létě jsem od svých klientek dostala zpětnou vazbu o tom, že by se jim líbil článek na téma kombinování růžové s růžovou. Nafotila jsem tedy podklady (ručně pletený top ze zbytků přízí), ale jak to tak v létě bývá, k napsání článku jsem se nedostala. Doufám tedy, že i na konci září vám přijde vhod. Principy totiž fungují úplně stejně i pro podzimní, zimní i jarní šatník. Pojďme si je tedy představit.

  • Zásadou číslo jedna je kombinovat vždy odstíny ze stejné rodiny. V našem případě teplé odstíny růžové barvy s jinými teplými odstíny téže barvy.
Teplejší odstín tmavorůžové s celkem harmonizuje.
Studená fuchsiová (uprostřed) s celkem neladí.
  • Zrovna tak je potřeba dbát na jednotnou čistotu barev. Například: starorůžová nebude vypadat hezky v kombinaci s jasnou hot pink. Výjimku tvoří lesklé materiály, přičemž lesk tlumený odstín oživí a “pročistí”.
  • Do třetice bych vám poradila přidat k monochromatickému outfitu i kapku neutrální barvy. Výbornou zkušenost mám s bílou, případně krémovou barvou, která celek podtrhne, aniž ho utopí v tmavých tónech, ale jistě se dá využít i spousta dalších neutrálů v souladu s barevností nositelky a se zvolenými odstíny.

Leave a Reply