Jaký typ elegantní obuvi zvolit, pokud potřebujete hodně chodit, nebo nemůžete nosit podpatky?

Jaký typ obuvi zvolit, když potřebujete hodně chodit, či nemůžete nosit podpatky? V dnešní době je samozřejmě regulérním řešením obout tenisky – a to i k šatům, či jinému typu elegantního oblečení. Těmi se ale v tomto článku zabývat nebudu. Naopak se podíváme na další možnosti pro případ, že chcete změnu, nebo zkrátka a dobře tenisky nejsou váš šálek kávy.

  • Loafers a klasické mokasíny: Hlavní rozdíl mezi mokasínami a loafers spočívá v tom, že loafers pocházejí ze Skandinávie, zatímco mokasíny mají původ v Americe. Mokasíny jsou vždy bez podpatku. Loafers naproti tomu mohou, ale i nemusí mít podpatek. Loafers bývají též ukončeny špičkou a často na nich najdeme výraznou, ozdobnou sponu. Mokasíny často zdobí typické třásně. V obou případech se jedná o velmi moderní typ obuvi, i když já osobně se přiznám, že o něco více preferuji loafers z důvodu jejich elegantnějšího vyznění – zatímco mokasíny působí většinou ležérněji. Vyhovovat budou ženám, které mají rády klasický a elegantní styl.
  • Chunky loafers: Loafers na silné, mohutně působící podešvi jsou hitem posledních dvou let a nezdá se, že by nás měly brzo opustit. Naopak, výrobci se je snaží neustále vylepšovat. Vychytávkou letošní sezony jsou zateplené loafers na vysoké podešvi, které z podobného typu obuvi dělají ideálního společníka i do chladnějšího období roku. Pokud máte odvahu, nemusíte se bát přidat i hezké ponožky vaše nohy budou na 100% v teple. Nevýhodou tohoto trendu může být to, že je svérázný a vyžaduje jistou dávku odvahy. Vyhovovat bude zejména ženám, které mají rády dramatický, rebelský, případně kreativní styl.
  • Baleríny v novém kabátě: Baleríny jsou rozhodně in, nicméně pokud vám dosluhují letité, s typickou decentní mašličkou, nenahrazujte je stejným modelem. Pořiďte si moderní verzi s výraznou ozdobou na špici, ideálně lesklou. Lesk je totiž velmi trendy a nemusíte se ho bát ani pro běžné denní nošení. Pokud vyznáváte elegantní a současně ženský styl, je to pro vás trefa přímo do černého.

Leave a Reply