Která Disneyho princezna jste?

Odpověď’ na tuto otázku napoví, jakým způsobem máte kombinovat barvy. Zobecnění prosím neberte z hlediska barevného typu, nýbrž z hlediska barevného a tmavostního kontrastu. Tyto dva aspekty rozhodují o tom, jak máte barvy oblečení kombinovat a pokud při vytváření outfitů stále tápete, dost možná, že důvodem jsou právě oba kontrasty. 

Vypadáte jako Sněhurka? 

Ale pozor, jde o to, jestli jste tomuto typu podobná od přírody. U nás stále ještě běhá velké množství „falešných Sněhurek“, které si vlasy barví na zbytečně tmavou a těžkou barvu, která s nimi neharmonizuje. Pokud od přírody vypadáte jako Sněhurka, pak vám budou nejlépe sedět kombinace tmavých a světlých barev s vysokých tmavostním kontrastem. Nejlépe budete vypadat v monochromatických kombinacích, neutrálech, případně v neutrálu + 1 barvě. Vyhnout byste se měly vícebarevným kombinacím, obzvlášť’ takovým, kdy barvy sedí v barevném kruhu daleko od sebe.  

Zdroj obrázku Sněhurky : https://omalovanky.heureka.cz/leporelo-snehurka-disney/, koláž autorské dílo

Vypadáte jako Elsa z Ledového království? 

Vždy budete vypadat lépe minimálně v jedné barvě než kompletně v neutrálech. Celkově byste se měla vyhýbat tmavšímu oblečení, které je na vás příliš těžké a bude vás dělat starší. Zrovna tak byste se měla vyhýbat většímu tmavostnímu kontrastu. Barevný kontrast je individuální záležitost, ale pokud vypadáte jako Elsa, dost možná si budete moct při dodržování jistých pravidel dovolit nosit i více barev současně. Zejména triádu a analogické kombinace. 

Zdroj obrázku Elsy : https://www.maxmax.cz/trefl-puzzle-ledove-kralovstvi-elsa-a-olaf-54-dilku.html, koláž autorské dílo

Vypadáte jako Anna z Ledového království ? 

Pak budete vždy vypadat nejlépe ve vícebarevných kombinacích z vaší barevnice, které by na ostatních působily přehnaně. Vyhnout byste se měla vysokému tmavostnímu kontrastu, jako je například kombinace černé a bílé a příliš tmavým a těžkým barvám. Následující ukázky jsou určeny pro rusovlasou Annu, ale platí i pro všechny blondýnky se zlatavými vlasy, teplou barevností a barevnýma očima. 

Zdroj obrázku Anny : https://aukro.cz/paruka-cop-ledove-kralovstvi-frozen-anna-6795200943, koláž autorské dílo

Vypadáte jako Bella z Krásky a zvíře? 

Pak vaše barevnost sedí přesně na středu. Nesnesete velký tmavostní kontrast, ani celkově tmavé nebo celkově světlé oblečení, mnoho barev současně na vás nevypadá dobře. Ideální pro vás je kombinovat jednu barvu s neutrály a nepřekračovat střední tmavostní kontrast. Následující ukázky jsou určeny pro Bellu teplého typu, ale zrovna tak se může vyskytovat i ve studené variantě. 

Zdroj obrázku Belly : https://www.levneknihy.cz/walt-disney/kraska-a-zvire-disney-veseli-kamaradi/128597, koláž autorské dílo

Nebo vypadáte jako princezna Tiana? 

Výborně budete vypadat v modelech tvořených tmavými, sytými barvami. Vyhnout byste se měly celkově světlým outfitům a mnohobarevným kombinacím zrovna tak. Následující ukázky jsou tvořeny pro Tianu se studenou barevností, ale zrovna tak se může vyskytovat i v teplé variantě.

zdroj obrázku: https://www.imdb.com/title/tt0780521/mediaindex
koláž autorské dílo

Tak co, ve které princezně jste se poznaly ?

Leave a Reply