24 zapomenutých outfitů : Pozvi kamarádku

Minulý článek na téma bot na klínku vzbudil v diskuzi zájem. Zejména jste vyzdvihovaly jejich praktičnost (viz : nezvrtává se v nich noha, neztratíte podpatek na kočičích hlavách). A já ještě dodám, že právě klínky jsou velmi často vyráběné ve výšce podpatku cca 5-6 cm, což je ideální pro ty, kdo jezdí do práce hromadnou dopravou a potřebují v botách něco málo přes den nachodit. Pokud se ale například ocitnete na mateřské dovolené, pak je možné, že i přes to, že nechcete na žensky působící obuv rezignovat, se najednou oněch 6 cm bude jevit až moc. Proto bychom vám rády ukázaly i další typ obuvi, který se nám osvědčil.

S Peťou jsme si v létě pořídily Swedish hasbeens v nižším provedení. Já osobně s nimi mám pozitivní zkušenost, díky tomu, že už asi 4 roky vlastním ještě jeden pár na vysokém podpatku. Nespornou výhodou “hasbínek” je, že i když mají podpatek, vůbec ho necítíte. Ani po několika nachozených kilometrech vás díky celoplošně vyvýšené podešvi nebude bolet noha, jako by vás bolela v klasických lodičkách stejné výšky. Záporem může být silná a tvrdá kůže, která může způsobovat puchýře zejména v případě, že máte širší chodidlo. Určitě nechci, aby tento odstavec vyzněl jako reklama pro konkrétní značku, ale není možné ukázat něco stylově specifického a nejmenovat. Berte to prosím jen jako inspiraci a klidně se po podobném typu podešve můžete podívat i u jiných značek.

Další věcí, ke které jsme se chtěly v tomto článku vrátit je trend midi sukní v kombinaci se zastrčeným horním dílem. Jsme s Peťou malé, ale vrásky nám to nedělá. S trendy to tak občas je, že se prostě nevlezou do škatulek, respektive velmi přísným úhlem pohledu bychom mohly maximálně nad všemi vzdychnout s tím, jak je to hezké, ale vhodné jen pro štíhlé, vysoké modelky a tak dále…………no vždyť to znáte. Nechápejte mě špatně, ne že bych svůj tělesný tvar a vhodné střihy nezohledňovala, ale neberu to jako dogma a to, že jsem malá mně nikdy nevadilo, takže optické prodlužování postavy zas až tak moc neřeším.

A poslední poznámka k těmto dvěma outfitům: pokud nechcete, aby se vám halenka vyhrnovala a tvořila varhánky v oblasti pasu, pak můžete stejně jako my sáhnout po body.

Druhou sérii fotek, kterou jsme pro vás dnes přichystaly, jsme věnovaly nestárnoucímu střihu fit and flare. Jedná se o šaty, které jsou v horní polovině těla přiléhavé a mají rozšiřující se sukni. Jejich masová obliba podle mě pramení z toho, že výborně sednou velkému množství tělesných tvarů. Jsou vhodné pro postavy X, A , ale i I (a divily byste se tomu, kolik z vás postavu I má). Pokud máte podobnou postavu jako Peťa a neumíte se zařadit, pak možná právě I bude ta správná stopa. Určitě neplatí předsudek, že I musí být jen vysoká a štíhlá modelka! Stejně jako u barev nás totiž zajímá, co na postavě funguje a co nefunguje, nikoliv škatulkování ve smyslu “jak typické I vypadá”. Dále tento střih bude slušet všem postavám typu V s definovaným pasem a nebála bych se ho s mírně rozšířenou sukní (jakou má na fotce Peťa) vyzkoušet na postavy, které jsou napůl cesty mezi I a H.

Vzhledem k masové oblibě tohoto typu šatů si navíc myslím, že se jedná o vcelku nadčasovou investici (jen tak se jich nevzdáme!). Abych se vrátila k tématu této série (a tím je 24 zapomenutých outfitů), tak pro úplnost dodávám, že modré šaty i bílé boty mám čtyři roky, oboje mi připadá stále aktuální. Tady ovšem zase platí, pozor, abyste se v té nadčasovosti neutopily. Podobné šaty vám ve správné barvě budou stačit jedny, nebo dvoje…..ok maximálně troje. Víc nevynosíte.

Poslední, i když ne nevýznamnou poznámkou je, že jsme si společné focení užily. A to nepíšu jako klišé, byla to fakt sranda. Shodou okolností se v parku, ve kterém jsme fotily, chystal sjezd veteránů. A tak nás napadlo zeptat se, jestli bychom se nemohly u jednoho z těch krásných aut vyfotit. Když už jsme navíc měly šaty s nádechem retra. Majitel auta nás trochu překvapil žádostí, zda si nás taky může vyfotit a vystavit na svých stránkách. Souhlasily jsme.

@Peťo, tak nevím, znamená to, že ještě nepatříme do starého železa a nebo naopak, že se k tomu starému železu výborně hodíme? :-D.

Tím se pomalu vracím k vysvětlení nadpisu ” pozvi kamarádku”.

Pokud máte kamarádku, se kterou vás pojí zájem o módu a nebo máte kamarádku, která si připadá obyčejně a neví, jak se z toho vymotat, pak budeme rády, když ji pozvete do naší FB skupiny.

Jedním z překvapení, ke kterému po startu mého podnikání došlo, bylo, že na tomto místě (na blogu) se téměř vůbec nerozjíždí diskuze a nejsou tu téměř žádné komentáře. Naproti tomu se dlouhé a zajímavé diskuze spojené s tématy článků rozjíždí v naší FB skupině. Proto bychom byly rády, kdybyste nám pomohly její řady rozšířit. Určitě po vás nechceme, abyste urputně aktivně přispívaly, pokud jste spíše introvert stojící v pozadí. A už vůbec nechceme, abyste se staly otroky sociálních sítí. Věřte, že i já svůj FB profil používám pouze k tomu, abych odpovídala na vaše dotazy a abych vás informovala o nových článcích. Jde ale o to, že pokud se svou barevností, typem postavy a stylem teprve začínáte pracovat, mohou se některá témata jevit poněkud komplikovaně (a to i v případě, že máte například barevnou konzultaci za sebou). Je dobré přečíst si ve volné chvíli něco málo navíc, zkušenosti a dotazy jiných a naše odpovědi, rozšířit si obzory. Ono si to pak, jak se říká, líp sedne na zadek.


Leave a Reply