24 zapomenutých outfitů : Obyčejný outfit pro obyčejný den

Dnešní článek je psaný srdcem.

Na začátku jakéhokoliv stylistického kurzu jste podrobeni jisté agitaci. Dozvíte se, že lidem je potřeba vysvětlit, jak moc na vzhledu a oblečení záleží. Jak důležitý je první dojem. Jak správně upravený zevnějšek dveře otevírá a ten špatně upravený, je naopak zavírá. Jak se vám zvedne sebevědomí, když budete stylové. Ne, že by ta tvrzení byla ze své podstaty nepravdivá.

Zevnějšek ale na konci dne zůstává pouze a jenom zevnějškem. Nepřinese vám životní štěstí, ani vnitřní klid, nezajistí prince na bílém koni a už vůbec z vás neudělá lepšího člověk. Toto všechno jde totiž zevnitř, ne z venku.  

A my vám chceme pomoct právě s tím venkem. Chceme, aby vás móda bavila, aby to byl váš koníček a relax, který se ale nikdy nezmění na tlak a stres. 

Od doby, co jsem spustila konzultace stylu se mi neustále vrací stejná otázka :
“ Připadám si strašně nudná a obyčená, co s tím?” 

V dnešním článku najdete tipy, jak s nudou v šatníku zabojovat . Drže si klobouky, článek bude dlouhý.

Číslo jedna jsou a budou zajímavá střihová řešení. Co kdyby jste příště nesáhly po košili s henley výstřihem, kterých je všude 12 do tuctu, ale zkusily třeba stojáček na místo klasického límečku? A pokud v obchodě nacházíte příliš bledé (pro košile klasické) barvy, pak si můžete pomoct náušnicemi. Já jsem zvolila stříbrné, ze Zuzčiny dílny.

Pokud žijete běžným životem a nemáte moc příležitostí vynést elegantnější outfity a trochu vám to chybí, pak vám nezbude, než si příležitosti zkrátka a dobře “najít”. Takto jsem šla v úterý s rodinou na večeři do restaurace.

Příliš klasický/elegantní vzhled můžete odlehčit například trendy pantoflíky, namísto klasických lodiček.

Pokud vás nebaví vymýšlet různé kombinace a zároveň v sobě máte kus ženské osobnosti, pak jsou šaty sázka na jistotu. Jsou totiž samy o sobě nosným prvkem. Stačí obléct a jít :

Zajímavý detail se počítá a klidně může být i zezadu. Drobná kostička zajistí dojem ” pro běžné nošení”, protože kostka patří mezi ležérní vzory.

Pokud jste založené spíše prakticky, využijte sílu správných barev v oblasti obličeje a dekoltu.

Fantazii se meze nekladou. Kraťasy se srdíčkovým potiskem jsou stejně pohodlné, jako jeansové.

Pokud se nebráníte doplňkům, pak svoji roli mohou sehrát i zajímavé náušnice. Tyto asymetrické vytvořila opět Zuzka.

Nebojte se vzorů, pokud znáte svoji barevnost a kontrasty, bylo by škoda držet se od vzorů opatrně dál. Nebojte se sáhnout po stylově vyhraněných kouscích. Pokud máte rády eleganci s nádechem historie a dramatu, klidně můžete vyrazit v modelu vzdáleně připomínajícím gejšu.

Pokud umíte šít a nebo plést, máte napůl vyhráno. Můžete si klidně zahrát na módní návrhářku a vyrobit si model na míru, jako Petin ručně pletený svetřík :

A ted pozor, když šatník proložíte zajímavými kusy, pak vůbec nevadí, když občas vyrazíte ” obyčejně”. Hlavní je, obyčejně se necítit.

Zajímavý detail jsou plusové body :

Pokud máte rády dotyk ženskosti, věřte, že ho jde propašovat téměř kamkoliv. Třeba pomocí krajkového lemu trička.

Tip : pokud kupujete bundu, musíte si ji zamilovat. Pokud vám na ní něco vadí ještě před nákupem, tak ji raději neberte.

Pokud pracujete se svou barevností, typem postavy a osobností, pak i stylově jednoduché oblečení na vás nebude vypadat obyčejně.

Tento článek věnuji strýcu Jirkovi a všem ostatním rovným chlapům, kteří stojí oddaně po boku svých žen, až do posledního vydechnutí. 

“Nebot’ at se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá. 

Láska nikdy nezanikne. “

RIP Renčo, která jsi tváří tvář neodvratnému myslela hlavně na to, jak naučit strýca vařit, aby si bez tebe uměl poradit. 

Až si budete příště připadat nudně a obyčejně, vzpomeněte si na to, že skuteční hrdinové/hrdinky mohou, ale nutně nemusí, vypadat jako Adonis

:-).

Citace : Bible, list Korintským, 13

Leave a Reply