Jak vyhnat stereotyp ze zimního šatníku? Zkuste šaty s dlouhým rukávem.

Winter is here. Zimní období považuji – a myslím, že nejenom já – za nejnáročnější z celého roku. Ano, když napadne sníh a všechno je bílé, člověk si chvilku připadá jako ruská carevna. Bohužel opravdu jen chvilku. Pak vám dojde, že tu kupu sněhu před domem musí někdo též odhrabat, a že je otázka času, kdy ta bílá nádhera začne tát a změní se v břečku. Vypravit děti do školy a do školky se cca o 20 minut prodlouží, protože na sebe musí naskládat neuvěřitelné množství věcí, které navíc budou nosit pravidelně zašpiněné. Zablácené psí tlapky taky nejsou zrovna nic moc a k tomu je neustále pošmurno, slunce aby člověk pohledal a navíc se brzo stmívá. S klesajícími teplotami automaticky klesá i elegance outfitů a mezi opravdu nejčastější dotazy, které slýchám patří otázka: Jak se obléct v zimě šmncovně? Jak vyhnat ze šatníku nudu, ale současně nemuset o outfitech přemýšlet dva dny předem a vše si detailně plánovat?

Vzhledem k tomu, že pomalu končíme sérii o nákupních hodnotách, připravila jsem si další dlouhodobější téma. A tím budou právě tipy, jak ozvláštnit zimní šatník. Současně budu myslet též na to, aby navrhovaná řešení byla jednoduše realizovatelná a časově nenáročná. Chápu, že chcete dobře vypadat, ale současně nechcete do tvoření outfitů investovat veškerý volný čas.

Tipem dnešního článku jsou šaty s dlouhým rukávem. Nejlépe z pohodlného materiálu s podílem elastanu. Výhodou je velice rychlý styling. Stačí obléct šaty, doplnit je kozačkami a punčochami s podílem kašmíru a můžete vyrazit. Připravit se bude otázka cca 3 minut.

Vřele doporučuji podívat se po takovém modelu, který disponuje nějakým zajímavým detailem. Nemusíte pak řešit doplňky v podobě náhrdelníků, či šátků. Detail umístěný v oblasti ramen přitáhne pozornost k obličeji – a odvede ji od problematických partií.

Další věc, kterou doporučuji, je zaměřit se na některou z vašich ideálních barev. Opět je zde výhoda v podobě toho, že váš obličej se rozzáří a nebude muset řešit doplňky, které by vyvážily negativní dopad nevhodné barvy. Pokud chcete nosit spíše přírodní materiály, tak je jasné, že složení látek pravidelně kontrolujete. U šatů v podobném stylu, jaké mám v tomto článku bývá sice těžší vyhnout se polyesteru, ale ne nemožné. Tento konkrétní model má složení hlavně z viskózy + špetka polyamidu + 6% elastanu. Vím, není to sice jako 100% len, ale vzhledem k nadčasovosti modelu si myslím, že se jedná o přijatelný kompromis.

Pokud jste zimomřivé, můžete povléct svetr pod kabát a místnosti ho sundat společně s kabátem. Nebo si pořídit opravdu teplý svrchní díl 🙂

Leave a Reply