Pletené šaty: Jak vybírat a na co si dát pozor?

Pletené šaty jsou pohodlné, praktické a současně elegantní řešení pro chladnější měsíce roku, ale i s nadcházejícím jarem je jistě také vynosíte. Trh je pletenými šaty zaplaven a proto je dobré uvědomit si před jejich koupí pár věcí.

Pletené šaty mohou představovat sofistikovaný a nadčasový model, což je investice, která se vyplatí. Takové šaty by se měly vyznačovat jednoduchým, nekomplikovaným střihem a kvalitním materiálem. Ten hraje v tomto případě zásadní roli. Fotografie navíc kvalitnímu materiálu uberou a tomu levnému přidají. I nekvalitní šaty lze hezky nafotit a naopak luxusní materiál často na fotkách nevynikne. Je dobré orientovat se na základě složení a zkušenosti, kterou s danou značkou máte. Já mám například v oblibě šaty z lehčího materiálu s vyšším podílem vlny.

Co se týče barev kralují neutrály (je dobré zaměřit se na ty, které Vám sluší), sehnat se ale dají i ve výrazných barvách. Takové šaty sice nebudou působit na 100% minimalisticky a sofistikovaně, na druhou stranu budou působit trendy (jasné barvy se teď nosí) .

zdroj: Zara.cz

Čemu bych se při výběru pletených šatů vyhnula? Nejsem žádný puritán a rafinované průstřihy jsou letos opět trendy. K těm ale neodmyslitelně patří štíhlá a zpevněná postava.

Zdroj : zalando.cz
Zdroj : zalando.cz
Zdroj:zara.cz
Zdroj : zalando.cz

To stejné platí o kombinaci mini délky a hlubokého výstřihu. Minišaty jsou trendy, ale pokud k nim zvolíte hluboký výstřih, výsledek nebude působit elegantně (první příklad). Na druhém obrazku má ale mini délka kýžený retro nádech a pokud máte hezké nohy, tak za mě proč ne.

Zdroj : Zara.cz
Zdroj : Zara.cz

A do třetice, pozor na všechny basic beztvaré modely. Jejich problémem je přílišná jednoduchost. Puristické ladění sice není a priori špatně, ale potřebuje osobnost, ke které 100% sedí.

Zdroj : Esprit.cz
zdroj: Esprit.cz

Leave a Reply