Intriguing – tlumený barevný typ a ukázka z praxe

Nedávno ke mně na určení barevného typu přišla sympatická Silva. To by nebylo samo o sobě nic až tak neobvyklého, všechny moje klientky jsou sympatické ženy :-). Nicméně Silva měla i odvahu sdílet svoje fotografie ve veřejném prostoru, za což jí tímto děkuji. Na základě mnoha zpětných vazeb vím, že případové studie jsou pro mé čtenářky zajímavou četbou.

Tak jako mnoho jiných žen, i Silva měla za sebou svůj “barevný příběh”, já bych dnes ale ráda napsala především o barevném typu, ke kterému jsme na konzultaci dospěly. V systému, se kterým pracuji se jmenuje Intriguing a je to typ, který je jak u nás v ČR, tak celosvětově hojně zastoupen. Co se mi ale na barevné typologii líbí nejvíc je to, že četný, rozhodně neznamená obyčejný. Naopak.

Kdybych vám měla stručně představit charakteristiku Intriguing řekla bych, že se jedná o typ ženy, které sluší tlumené barvy. Tlumené barvy jsou opakem barev jasných, do jejich základu bylo přimícháno více, či méně šedé, či hnědé barvy, která je do jisté míry zakalila. Viz příklad:

Teplý odstín tlumené barvy (vlevo) versus studený odstín tlumené barvy (vpravo)

Intriguing je pak také typem mírně teplým (ne, skutečně nikdo není teplotně neutrální, vždy je alespoň lehce vychýlen na jednu stranu. Pokročilé testovací systémy, jakým je např. ACS – 18 barevných typů – umí tyto malé odchylky detekovat). Mírně teplá barevnost pak poskytuje velkou výhodu zejména při barvení vlasů. Záleží na konkrétní ženě, jaké možnosti jí příroda nadělila, ale obecně lze říci, že Intriguing sluší všechny krásné medové odstíny tlumené blond až po oříškovou, případně světlejší kaštanovou. Některé Intriguing snesou i tlumené zrzavé tóny, jako právě Silva. Právě rozmanitost je jedním z důvodů, proč považuji Intriguing za velmi zajímavý typ. Najdeme zde totiž jak blondýny, tak zrzky a dokonce i hnědovlásky.

Další, velmi častou výhodou je vysoká barevnost těchto typů, která jim dovoluje nosit vícebarevné oblečení, z čehož lze těžit zejména při výběru vzorů. Současně ale budou vypadat skvěle i v sofistikovaně elegantních modelech z přírodních tónů (např.: camel, béžová, písková), které by z jiných žen udělaly šedé myšky.

A nakonec nezapomeňte, že tlumená barva nepůsobí na tlumeném typu tlumeně, naopak. I to je důvod, proč mám barevnou typologii v takové oblibě – každá žena může ve svých barvách doslova zazářit.

Leave a Reply