Módní trendy pro zimu 2020: Nejen pletená móda

V tomto článku bych se chtěla zaměřit na hlavní trendy pletené módy. Zimní období je totiž pro svetry jako dělané.

  1. Svetry na tělo slaví comeback – zejména v žebrované struktuře. Nosí se zastrčené do spodního dílu, přesně tak, jak jsme to nosili v devadesátých letech. Populární je čtvercový výstřih, roláky, odhalená ramena, ale i tvz. výstřih a la mlékařka (milkmaid, sweetheart).
Zdroj : www.asos.com,
www.ralphlauren.eu

Tento trend uvítají zejména ty z vás, které mají výrazně definovaný pas, či ženské křivky, větší prsa… zkrátka všechny tělesné variace, kterým nelichotí volné horní díly.

Net-a-porter.com

Dobré je podívat se i na to, s čím svetry na tělo kombinovat. Moderní jsou široké nohavice, ale nosí se i rovné, cigaretové, zvonové, klasický bootcut (velmi lichotivý střih pro žensky tvarované postavy), mom (vintage) jeans. Výběr je široký, už dávno neplatí, že trendy jsou pouze slim/skinny jeans.

net-a-porter.com
net-a-porter.com

Souběžně se širšími střihy nohavic běží stále všechny slim a skinny varianty. V posledních letech jsme si zvykli na to, vídat je zejména se širokými svetry zastrčenými do horního dílu, a nebo podkasanými. Tento způsob se stále nosí, ale vzhledem k tomu, že je to pro většinu žensky tvarovaných postav naprostý zabiják, jsem ráda, že se do popředí dostávají i jiné možnosti.

Zdroj:www.net-a-porter.com


Pokud máte štíhlou postavu a odvahu, klidně můžete úzké/skinny nohavice nakombinovat s přiléhavým vrchním dílem zastrčeným dovnitř. Problém tohoto kombinování je ten, že bohatě stačí mít jedinou výraznou tělesnou variaci – například větší prsa – a už budete upnutých jeansech a upnutém horním dílu působit poněkud napěchovaně, a to i v případě, že máte jinak štíhlou postavu. Pokud vlastníte štíhlou, chlapeckou postavu, nemusíte se této kombinace obávat.

Zdroj : net-a-porter.com
www.ralphlauren.eu

Tabu není ani kombinace užších nohavic a přiléhavého horního dílu přes kalhoty. Důležité je, jaký horní díl vyberete. Cardigan vlevo nese známky patchworku, což je teď velmi silný trend. Najít ho můžeme na sukních, na jeansech, na kabelkách a právě i na cardiganech. Odhaduji, že se nebude jednat o trend, který by se masově ujal a udržel několik let, spíš to bude výstřelek následujícího roku. Pokud se vám líbí a je to vaše srdcovka, pořídila bych si jednu věc.

Napravo vidíme upnutější cardigan s žebrovaným vzorem, který se nosí tak, že spodní knoflíky necháte rozepnuté.

net-a-porter.com

A ještě jednou zpět k přiléhavým svetrům. Zastrčené dovnitř si skvěle rozumí se sukněmi všech délek a střihů a není v mých silách je tu všechny pojmout.

zdroj : Net-a-porter.com

2. Dalším, přetrvávajícím trendem v pletené módě jsou svetry v crop délce. Nosí se jak ve verzi, která je na tělo, tak volné, široké.

Zdroj: www.zara.com
Zdroj: www.zara.com, www.asos.com,www.ralphlauren.eu

3. Nově se objevují široké rukávy, nabírané do úzkého, dlouhého patentu :

Zdroj: www.asos.com
www.net-a-porter.com

4. Velké, bílé, vyšívané límce jsou momentálně naprostým módním hitem.

www.asos.com

5. Pletené komplety. U nich je dobré, že se vyrábí i ve variantách, které mají horní díl nahoru, takže pokud vám, nebo vaší postavě zakasávání zrovna nevoní, mohou pro vás být stylově zajímavé.

Zdroj.www.net-a-porter.com

6. A nebo se můžete na trendy na oko vybodnout a zvolit klasiku ve šmrncovním a současném kabátě:

Zdroj : net-a-porter.com, ralphlauren.eu

Zkrátka a dobře, dávno už neplatí, že jediné módní a stylové jsou outfity následujícího typu:

https://www.instagram.com/vogue__daily/

Tak si nenechme tuto představu některými instagramovými či pinterestovými účty vnucovat. Ostatně při snaze identifikovat módní trendy jsou velmi časté dvě základní chyby. Pocit, že se nosí úplně všechno a pocit, že se nosí pouze jediná “povolená” stylizace. V obou případech bych se rozhlédla ještě jednou a s nadhledem :-).

Leave a Reply