Stylové tipy pro velká prsa

V komentářích pod posledním článkem, zabývajícím se postavou + vhodnými střihy, jste se velmi přimlouvaly za stylové tipy pro velká prsa.

Než k nim přejdeme, vysvětleme si jednu věc. Velká prsa se nepojí k žádnému specifickému tělesnému tvaru. Jedná se o tělesnou variaci, která se může vyskytnout u kohokoliv. Můžete být klidně A s velkými prsy, stejně jako V s velkými prsy, můžete být O s velkými prsy a klidně dokonce i I s velkými prsy. Svůj tělesný tvar nemůžete od velkého poprsí nijak “odpárat”, při výběru oblečení je potřeba pracovat s obojím současně (jako když vaříte kuře s rýží a chcete mít oběd hotový na dvanáctou). Proto tento si tento článek nedělá ambice k tomu vyřešit v pár větách všechny vaše trable a odpovědět na všechny vaše otázky. Pár obecně platných věcí ale vypozorovat jde:

1) Velká prsa potřebují výstřih, vždycky. O tom odkud a kam až mohou výstřihy sahat rozhodují tvz. balanční body, což je individuální záležitost. Obecně ale platí, že velká prsa si nejvíce rozumí s výstřihem V, který má zužující efekt.

2) Vyvarovat byste se měly detailů v oblasti prsou (například nakládané kapsy), nicméně límce u košil a větší klopy u sak jsou vhodné a pomáhají upozadit větší poprsí. Nefungují volánky a nabírání v oblasti výstřihu. Nefungují horní díly s absencí výstřihu. Vyvarovat byste se měly všem výstřihům, které končí příliš u krku, tj. crew neck, rolák atd. Rolák funguje v případě, že máte dlouhý krk.

3) Výborně funguje měkký výstřih s vodou, v závislosti na tvaru vašich čelistí pak i jiné typy výstřihů, které se pohybují v rozmezí mezi vašimi dvěma balančními body. Určitě nejste odsouzena k tomu nosit pouze V výstřihy, i když ty budou vždy sázkou na jistotu.

4) Pokud máte rády výrazné šperky, pak velký náhrdelník umí upozadit větší poprsí. Delší náhrdelník dokáže rozptýlit negativní efekt mělkého výstřihu.

5) Pokud vlastníte větší poprsí, pak jistě víte, že klíčem k úspěchu je padnoucí a funkční spodní prádlo. Nezbytné je též poohlédnout se po dobré švadleně, která vám oděvy upraví. Zejména výběr sak může být opravdu frustrující a je dobré mít v záloze někoho, kdo vám pomůže. Skoro každá žena má oproti konfekci nějakou disproporci. Já jsem například kratší a navíc drobná v oblasti cca žeber. Spousta mých šatů prošla úpravou v této oblasti a v oblasti průramků a díky práci šikovné švadleny mně šaty sedí a úprava opravdu není vůbec poznat.

Leave a Reply