Nejste romantičky? Zkuste puntíky místo květin

K nafocení následujících fotek mě inspirovala jedna z mých nedávných klientek. Mluvily jsme o botách a při řeči zmínila, že se vždycky podívá na to, jaké mám na fotografii boty a že obdivuje, že chodím pořád na podpatcích. Uvědomila jsem si, že jsem automaticky začala dělat to, co dělá většina blogerek. Na focení se obouvám většinou do bot na vyšším podpatku, což ale samozřejmě není moje každodenní realita – obzvlášť, pokud vyrazím na polní cestu plnou kamení… Vyšší podpatky si ráda vezmu třeba do restaurace, do kavárny, do Olympie, na návštěvu ke známým, na focení atd. Pokud ale vyrážíme s rodinou na delší dobu ven, beru nižší varianty, ve kterých toho můžu více nachodit, aniž by mě bolely nohy. Proto jsem fotky pro dnešní článek nafotila reálně, včetně batohu se svačinou pro děti a fitbit hodinek. My matky holt musíme občas dělat kompromisy a není všechno vždy 100% elegantní. Současně si ale myslím, že lze hledat kompromis, který vám bude sedět, a pokud se nechcete elegantnějšího/ženského stylu vzdát, nemusíte. Život je příliš krátký na to, abychom ho strávily v softshalkách :-).

Další věc, na kterou bych chtěla v tomto článku upozornit je puntíkový vzor. Květinové vzory jsou letos in, ale některé z vás k nim zkrátka a dobře nemají žádný vztah a pro některé osobnosti jsou příliš romantické, ženské. Puntík může v takovém případě představovat zajímavou alternativu. Pojí se v něm totiž měkkost ženských vzorů, ale současně i jistá dávka pravidelnosti a geometrie, proto sluší velkému množství žen. Většina žen totiž v obličeji najde nějaké jin i yang prvky. Puntíkový vzor se hodí jak na šaty, tak na halenky, sukně, na trička…..

Pokud vybíráte puntíkový vzor, dejte si určitě pozor na jeho barevnost i velikost.

  • Malý puntík v neutrálních barvách a v kombinaci s nízkým kontrastem (tmavosti), bude působit klasicky (vlevo).
  • Velký puntík v kombinaci s vysokým kontrastem (tmavosti), bude působit dramaticky (vpravo).
  • Kombinace výrazných barev + mixování dvou puntíkových vzorů, bude působit dramaticky a kreativně současně (uprostřed).
Zdroj : farfetch.com

Šaty z dnešního článku jsou kombinací středně tmavého modrého podkladu + bílého puntíku. Při pohledu z dálky nepřekračují můj kontrast (tmavosti) a současně se na nich objevuje barevná kombinace neutrálu + jedné barvy, což je pro mě ideál.

Co vy a puntíky? Máte je rády?
PS: Pokud máte pocit, že jste na mně tyto šaty už viděli, tak ano, loni jsem je fotila, jsou moje oblíbené. Tento blog není o hromadění a následném vyhazování oblečení, jakoby se jednalo o papírové kapesníčky. Oblíbené modely ráda “recykluju” a pokud je příležitost a nápad, ráda je nafotím v trochu jiné kombinaci…

Leave a Reply