Barevný typ: Anya Chalotra

Už velmi dlouhou dobu se chystám napsat článek o celebritě, kterou bych mohla s klidným svědomím prezentovat jako primárně tmavý, studený typ (= ve starších systémech ona toliko obdivovaná tmavá zima), ale je to strašně těžké. Víte, ono poznat barevnou teplotu u lidí, kteří mají tmavé oči a tmavé vlasy je nejtěžší, a to i na živo, natož pak podle fotografií z internetu. Zkrátka tmavovlasé a tmavooké krásky mají to štěstí, že nevypadají úplně zle ani v opačné barevné teplotě, jejich pleť nereaguje tak silně a jejich barevnost je natolik výrazná, že úplně špatně nevypadají snad v ničem. A tak se nám v průběhu let množily příklady typických “tmavých zim”, například Anne Hateway. Anna pak ale vynesla oranžový, zlatý a teplý hnědý outfit a vypadala famózně, mnohem lépe, než ve studené stylizaci…

Články o barevnosti celebrit musíte brát vždy trochu s nadhledem, a spíš jen tak pro zábavu. Vždy se jedná spíše o odhadování, nikoli určování barevnosti a každá poctivá typoložka Vám přizná, že se v případě celebrit zkrátka “může seknout”. Jestli je to pro vás i tak zajímavé čtení, čtěte dál.

Nedávno jsem objevila herečku Anyu Chalotru (ano, sledujeme teď s mužem Zaklínače a ano, dost možná přijde i článek o Freye Allan :-)).

Proč si myslím, že Anyu můžeme považovat za tmavý, studený typ?

  1. Ve výrazně teplé barvě (v oranžové), se mně zkrátka nelíbí. Ne, že by vypadala vyloženě špatně, protože je mladá+krásná+štíhlá, no znáte to… ale po pravdě, z jejích oranžových kreací nejsem nadšena natolik, jako z těch ve studených barvách a teplé odstíny mně k ní úplně nesedí.

Oranžová není dobrá ani v jasnějším, ani v tlumenějším odstínu:

U teplé hnědé je vidět rozdíl mezi Anyou a zmiňovanou Anne Hateway (porovnejte si oba články a uvidíte ten rozdíl). Zatímco u Anny mám pocit harmonie a vau efektu, u Anyi vyvolává teplá hnědá spíše usedlý dojem:

Odstíny z jarní palety jsou za mě úplně nejhorší volba. Jsou to zkrátka barvy s opačnými vlastnostmi, než Anya potřebuje.

V sytě žluté vypadá Anya dobře. Nenechme se ale zmást, podobný sytý, žlutý odstín v barevnici tmavého+studeného typu je. Sluší právě snědým typům žen, pojí se s jejich hnědýma očima. Pro tyto typy je sytost barev důležitá.

2) Ve studených barvách vypadá Anya dobře, celek je harmonický.

Fuchsiová není rozhodně ideální, ale tady se dostáváme k dalšímu paradoxu, o kterém jsem na blogu ještě nepsala. Pokud je žena skutečně primárně tmavý, studený typ, velmi často se jedná o hnědookou černovlásku. V takovém případě se nemají studené růžové + studené fialové odstíny s čím spojit. Je to podobné jako s hnědou, či žlutou u modrookých blondýnek. Ani ve správném odstínu to zkrátka není žádná bomba, spíše jen menší zlo.

Jedna věc je ale jasná. Černá Anyi opravdu sluší. Černá podle ACS skutečně sluší pouze 2 barevným typům. Pokud vám černá nesluší tak, jako Anyi, pak nejspíš nejste primárně tmavý + studený typ. (= Ne, nejste tmavá zima).

Leave a Reply