Plisovaná sukně : kus, se kterým neuděláte chybu

Myslím, že nebudete rozporovat, když napíšu, že žijeme v době, kdy investice do nového oblečení začínáme velmi pečlivě zvažovat. To není v konečném důsledku vůbec negativní jev. Předpokládám, že na nové kousky do vašeho šatníku máte celou řadu nároků. Které to obvykle jsou shrnuji v následujících bodech, jelikož opakování – matka moudrosti: 

 

1)    Kvalitní materiál

2)    Kvalitní vypracování

3)    Vhodná barva

4)    Vhodný střih 

5)    Oblíbený styl

6)    Nadčasovost

7)    Akceptovatelná cena v poměru cost per wear

8)    Aktuální vzhled

 

Co mně z výčtu vypadlo? 

Některé kusy vašeho šatníku by měly být i něčím zajímavé, mít zkrátka – čeština má hezký výraz – šmrnc. Často totiž v honbě za nadčasovostí zaplavíme šatník velmi jednoduchými kousky a ve finále se cítíme stroze až nudně. 

Tipem dnešního článku je plisovaná sukně. Její výhodou je, že s ní můžete pracovat ve stylu dress up and down. Můžete ji kombinovat s teniskami a tričkem pro volnočas, ale i s lodičkami a saténovým topem pro slavnostní příležitosti, případně s lehkou halenkou do práce. 

Sukni, kterou jsem vybrala pro dnešní outfit mám v šatníku již 6 let a investice do ní se mi už mnohonásobně vrátila. Plisované sukně se letos opět ve velkém množství objevují, jak na přehlídkách haute couture značek, tak v nabídce e-shopů. 

Sukni jsem doplnila ručně pleteným topem v kratší délce. Velkou výhodou ručního pletení je mimo jiné i finanční úspora. Můj top je vyroben ze 100 % bavlněného materiálu Creative od Yarn Art a náklady na jeho výrobu se pohybují okolo 180 kč. Jediné, co je potřeba pro získání podobného kusu „obětovat“ je trocha vašeho času a chuť naučit se něco nového. 

Udržitelně – ekonomicky – elegantně. 

Leave a Reply