Rebelský styl

Dnešní článek bude o rebelském stylu.

Jak tento styl působí a co všechno si pod ním můžeme představit?

Podstatou rebelské osobnosti je touha odlišovat se a dát všem najevo, že budu nosit to, co se mi líbí bez ohledu na konvence. Občas se přidá i touha šokovat, případně strhávat na sebe pozornost. Do této kategorie spadá rockový styl, punk, skinhead, goth. Ženy s touto osobností mají často rády tetování. Ale pozor, byla by chyba vidět rebelskou osobnost jen v těchto velmi vyhraněných stylových škatulkách. Patří sem i obliba v sexy vzhledu bez ohledu na věk, či přiměřenost situaci.

Typická je černá barva, kůže, Dr. Martens boty, kovbojské boty, metalové potisky, zvířecí vzory, ale také minisukně a minišaty, sexy boty na super vysokém podpatku.

To je ale příklad tak ukázkový, že by možná ani nebylo nutné ho zmiňovat. Rysy rebelské osobnosti nese třeba i postava Samanty ze Sexu ve městě. Samanta neřeší, jestli bude, nebo nebude oblečena přiměřeně situaci, neklade si otázky, zda jsou její outfity vhodné pro její věk. Někdy kombinuje nekombinovatelné, chce si dělat věci po svém. Její outfity musí být vždy sexy.

Ženy s touto osobností si musí dát pozor na to, aby zůstaly “své” a zároveň nepůsobily na svoje okolí dojmem, který moje babička nazývala: “Stará si hraje na mladou”. Ještě o něco víc se mi ale v poslední době zalíbilo anglické rčení “Ovce, převlečená za jehně” (už jenom proto, že o ženě žádného věku se nehodí říct, že je stará :-D).

Leave a Reply