Elegantní (šik) styl

poslední ze serie článků věnovaných základnímu přehledu stylů bude věnován elegantnímu stylu.

Čím se vyznačuje ?

Kromě toho, že tento styl vystihuje výraz elegantní, mohly bychom ještě přidat : vytříbený, stylový, kultivovaný, hledající kvalitu.

Ženy s touto stylovou osobností móda většinou velmi baví a jejich outfity jsou promyšlené. Elegantní styl působí žensky, ale s dotykem klasiky. Z materiálů sem patří kašmír, hedvábí, len, merino. Ženy s elegantní osobností se zajímají nejen a kvalitní zpracování, ale také o kvalitu materiálu. Z barev jsou typické světlejší neutrály v kombinaci s jednou barvou. Na druhou stranu musím říct, že v praxi velmi často narazíte na kusy, které stylově odpovídají klasickému stylu, ale v mnohem rozmanitější barevné škále.

Pokud k podobnému stylu tíhnete, je dobré zaměřit se na zajímavá střihová řešení, aby se váš šatník nezaplnil jednoduchými a nadčasovými kousky v různých barvách a nestal se stylově nudný.

Kdo by se dal označit jako typická nositelka tohoto stylu ?

Inspiraci v tomto případě můžete čerpat téměř v jakékoliv královské rodině.

Zvláště u ne úplně oficiálních modelů je možné zařadit je/nebo nějaký jejich prvek snadno i do běžného života.

Pokud se ve vás mísí i elegantní osobnost i s jinými prvky, můžete občas trochu vybočit ze zajetých kolejí a dodat outfitu originalitu třeba neobvyklou kombinací vzorů či materiálů. Když jsem viděla Emiliu při jednom rozhovoru ve fialové halence se stojáčkem, moje první intuitivní reakce byla, že tím výběrem pokazila dojem ze zajímavé sukně. Ale už v průběhu rozhovoru jsem změnila názor a kombinace na mě začala působit originálně, hravě a lehce provokativně. Emilia často dodává do svých outfitů ( které vychází z elegantního stylu, ale nesplňují 100 daná kritéria) nějaký kreativní prvek. Stejným způsobem můžete dodat prvek ženský, ležerní atd. Určitě není potřeba snažit se napasovat do jedné škatulky.

Leave a Reply