Laura Prepon, barevný typ

Minulý týden jsem si během dvou po sobě jdoucích konzultací znovu uvědomila, proč je systém ACS od toho předchozího tak odlišný a že se opravdu nejedná jenom o jakési rozšíření 12 typů. Na konzultaci jsem měla 2 sympatické ženy, které z hlediska barevnosti vypadaly na první pohled úplně stejně. Světlá polovina, barevné oči, narůžovělá pletˇ……podle fotek jsem předpokládala, že se v obou případech opět dostaneme k tlumenému jaru. Když jsem ale uviděla svou středeční klientku na živo, něco mě trklo. Připomněla mi jinou klientku z úplného začátku mého testování, která se ke mně dostala po třech špatných určeních. Jednou jako kontrastní jaro, podruhé jako studená zima a potřetí jako teplé jaro. Pořád se ale necítila dobře, po posledním určení nejhůř. A aby ne, když ve skutečnosti je studený, nicméně světlý typ (= čili nakonec spadá do letního spektra). Ale zapamatovala jsem si ji a od té doby si dávám na určení teploty velký pozor. Když jsme ve středu zapojily kontrolní mechanismy, potvrdila se nám také studená barevnost. Přemýšlela jsem, jak vám zprostředkovat alespoň pomocí fotek nějaké celebrity, jak snadno člověk zabředne do začarovaného kruhu špatné barevné teploty, ale žádná osobnost mě nenapadla. A pak mi Hanka kápla přímo do noty, když se mě ptala, co si myslím o barevnosti Laury Prepon s tím, že se jí nikdy nelíbila v zrzavých vlasech, i když by podle všeho měla být přírodní zrzka. To je logická otázka.

Tady bych si dovolila na chvíli odbočit. Zkoumat teplotu vlasů na fotkách z dětství a snažit se podle ní odhadnout barevnou teplotu je podle mě k ničemu. Vlasy o teplotě vůbec nerozhodují a starší fotky můžou být navíc velmi matoucí. Všimla jsem si, že pokud se jedná o fotky z období 80 let, všem jdou vlasy do tepla. Tady je fotka malé  Laury : 

A tady je moje: 

Vlasy mi na ní jdou do tepla mnohem víc, než Lauře a přesto, jsem studená. Faktem je, že na internetu najdete i takovéto Lauřiny fotografie:

Ale já nevěřím tomu, že se jedná o neupravenou a nedobarvovanou fotografii. Jednak, jak už asi tušíte, Laura je studená a lidé, kteří jsou od přírody zrz zkrátka a dobře studení nejsou, i kdyby jejich plet byla sebeporcelánovější. A také si myslím, že není možné, aby ta samá holčička v plus minus stejném věku měla na každé fotografii naprosto odlišnou barvu vlasů, to nedává smysl.

Když vidím lauru na této fotce, jako bych viděla (barevně) sama sebe v tom věku. 

Ale pojďme se podívat na některé pozdější fotografie. Na mnohých vypadá laura v zrz docela přesvědčivě, ale opět se domnívám, že se jedná o upravované fotografie, například tuto :

Pokud se ale podívám na fotky, které vypadají realističtěji, výsledek je poměrně typický, teplá barva vlasů k obličeji vůbec nesedí :

Teplé oční stíny nám skutečnou lauřinu teplotu prozradí ještě víc. Opět si připadám, jako bych viděla sama sebe, když jsem podobné teplé oční stíny zkoušela a říkala jsem si, že jsem vážně nehezká…… 

V teplejší blond je Laura mnohem lepší. Ale pozor, to my studené a jasné typy tak máme často máme, že (pokud tolerujeme odbarvení), pak mírně teplá blond pro nás není zase až tak moc ničivá jako ostatní teplé barvy vlasů : 

Pokud laura přidá oblečení ve studené barvě, je výsledek mnohem lepší , než v telých barvách a se zrzavou barvou vlasů: 

Teplé barvy oblečení jí ale dobrou službu nedělají : 

Ve studené blond je to úplně super. Za mě určitě co se barvení vlasů týče ideál. Bud’ přírodní vlasy ( pokud nemá šediny) a nebo studená blond : 


Na poslední trojkoláži mě zaujalo jak čistejší modrá barva s Laurou harmonizuje. Samozřejmě barva vlasů je moc tmavá, to je jednoznačné, ale studené barvy jdou k Lauře 100% lépe, než ty teplé. A jak si můžu být jistá, že Laura není další tlumené jaro? Protože Laura není tlumená. Vypadá dobře v čistých ( jasných) , ale studených barvách. 

Taky souhlasíte s tím, že barevná teplota je klíčový faktor k úspěchu a zejména při výběru barvy na vlasy a líčení? Jelikož já v Lauře vidím svoji vlastní barevnost, tak souhlasím všema deseti.

2 thoughts on “Laura Prepon, barevný typ

  1. To si takhle lámete nad Laurou léta hlavu a pak přijde Hejmalová a řekne: “No jo, ale ona je totiž studená.” A vy řeknete: “Ahaaaaaa” a začne to konečně dávat smysl… 😀

    Lauru jsem v HIMYM poznala jako blondýnku. Když jsem ji pak uviděla v seriálu Zlatá sedmdesátá jako zrzku, vůbec se mi nelíbila. Tak jsem se podívala na nějaké její fotky a našla jsem ty z jejího dětství. A protože jedna typoložka, kterou jsem sledovala, si vždy vyžádala fotky z dětství, na kterých zkoumala právě barvu vlasů a bylo to pro ni důležité pro určování teploty, řekla jsem si, že teda Laura je přírodní zrz a přesvědčila svůj mozek, že teda ta zrz je ok. A že teda asi bude tlumená, když ta výrazná zrz nic moc a když toleruje blond. Ale ten červík tam byl, že jo…
    No a pak přišla od Janči ta zásadní informace, že fotky z dětství jsou úplně k prdu, protože jednak se barevnost člověka léty mění a navíc ty naše osemdesátkové fotky mají všechny do jedné ten teplý nádech. Podívala jsem se na své staré fotky a všechny jsou fakt jak focené přes teplý filtr. Takže tohle je pro mě fakt hodně užitečná informace, že na fotky z dětství nemá cenu vůbec koukat.
    Tak píšu Janče, že teda ale ta Laura je asi přírodní zrz a

  2. pokračování: Tak píšu Janče, že teda ale ta Laura je asi přírodní zrz podle fotek nebo minimálně teplá, protože se mi nezdálo, že by studený typ byl na fotce až takhle teplý. No a Janča mi postla svoje fotky z dětství. A to jsem teda byla v šoku. Protože Janča je na milion procent výrazně studený typ a má to potvrzené i od Imogen. Ale na těch dětských fotkách je pomalu zrzavá.

    Takže mě tohle hodně pomohlo a konečně mi celá ta barevnost Laury začala dávat smysl.

    Ale proč to píšu… Mě moje intuice od začátku Lauru táhla k blond a k těm jasným a studeným barvám. Mě se na těch fotkách líbila nejvíc! Stejně jako v HIMYM. Ale protože jsem byla zlblá různýma poučkama, vmanévrovávala jsem si ji podvědomě do toho teplého jara, protože přece “tak by to mělo být”. Moje rada pro vás teda je, ať na ty různé poučky, dogmata a doporučení tolik nehledíte. Móda není věda. To je pocitová záležitost. 🙂

Leave a Reply